Šeštadienį ir sekmadienį „Delfi kino“ žiūrovų laukia žvilgsnis į Europos kino pasaulį ir kaip niekada daug muzikos bei meno. Susirinkusieji prie televizorių ekranų išvys filmus, kuriuose nuo kasdienės rutinos bandantys išsivaduoti menininkai ieško įkvėpimo bei kūrybinės laisvės.

Šeštadienio vakarą, kovo 26 d., 21 val. „Delfi TV“ eteryje biografinė drama „Gogenas. Kelionė į Taitį“, pasakojanti apie vieną garsiausių Prancūzijos tapytojų P. Gogeną. Jo darbai išsiskyrė originalumu ir savitu stiliumi, dariusiu įtaką tokiems kūrėjams kaip P. Picasso, H. Matisse ar V. van Goghas. Tačiau ne mažiau nei kūryba intriguoja ir menininko gyvenimo istorija.

Filme „Gogenas. Kelionė į Taitį“ režisierius E. Delucas žiūrovus supažindina su nuo civilizacijos pančių ir bohemiško Paryžiaus gyvenimo pavargusiu P. Gogenu. Europoje palikęs šeimą, 1891 m. dailininkas atvyksta į tolimąjį Taitį, kur laukinės gamtos apsuptyje tikisi išsilaisvinti, atrasti naujų spalvų ir pradėti visiškai kitokį gyvenimą.

Tačiau apsigyvenus džiunglėse, menininką kamuoja vienatvė. Vietoj įkvėpimo jį lydi skurdas ir ligos. Netikėtai dailininko horizonte pasirodo Tehura. Vietos gyventoja ne tik išgydo emocines ir fizines tapytojo žaizdas, bet ir tampa jo gyvenimo palydove bei mūza, įkvėpusia garsiausius P. Gogeno paveikslus.

Juosta išsiskiria puikiai įamžintais nepakartojamo grožio vaizdais, žiūrovus nukeliančiais į tikrą gamtos rojų. Todėl filmas ypač patiks tiems, kurie pasiilgo kelionių ir egzotiškų nuotykių. Be to, patyrę scenarijaus autoriai, tarp kurių „Auksinio lokio“ laureatas E. Comaras ir „Cezariui“ nominuotas T. Lilti, užtikrina, kad kino gerbėjai nuo pat pirmųjų kadrų įsitrauks į abejingų nepaliekančią istoriją apie unikalų P. Gogeno gyvenimo būdą.

Autentišką filmo atmosferą kurti padeda ir puikus Prancūzijos kino legendos V. Casselio, įkūnijančio pagrindinį herojų, vaidmuo. Per daugiau nei tris dešimtmečius trunkančią karjerą aktorius spėjo sužavėti tiek Europos, tiek JAV žiūrovus. O darbai tokiose juostose kaip „Juodoji gulbė“ ar „Rytietiški pažadai“ pelnė jam daugybę reikšmingų apdovanojimų.

Tuo tarpu sekmadienį, kovo 27 d., 21 val. kino mėgėjai turės progą mėgautis muzikine drama „Jaunoji žvaigždė“. Drovi paauglė, imigrantė iš Lenkijos Violeta gyvena nedideliame miestelyje Anglijoje. Nepaisant nelengvų gyvenimo sąlygų, mergina svajoja tapti žvaigžde. Jos noras dainuoti viso pasaulio publikai jau seniai peržengė vietinio baro, kuriame slapta nuo mamos rengia pasirodymus, ribas.

Nutarusi svajonę paversti realybe, padedama buvusio operos solisto Violeta sublizga vietiniame dainavimo konkurse. Tačiau tai tik pirmasis žingsnis išsvajotos šlovės link. Ar pelenei lemta virsti princese? Ir ar netikėtai aplankiusi sėkmė neapsuks jaunai merginai galvos?

Drama „Jaunoji žvaigždė“ debiutavo prestižiniame Toronto kino festivalyje ir netruko pelnyti puikių kritikų atsiliepimų. Už įtikinamą Violetos vaidmenį pagyrų susilaukė ir neseniai „Delfi kino“ žiūrovų jau matyta dviejų „Auksinių gaublių“ nominantė E. Fanning. Universalumu pasižyminti aktorė pati atlieka juostoje girdimus tokių atlikėjų kaip A. Grande, K. Perry ar A. Lennox kūrinius.

Muzikinis filmas yra debiutinis aktoriaus, prodiuserio ir scenaristo M. Minghella režisūrinis darbas. Žiūrovų iš serialo „Tarnaitės pasakojimas“ atpažįstamas „Emmy“ nominantas seka savo tėvo, vieno žymiausių britų teatro ir kino režisierių A. Minghella, pėdomis. Klasikinės muzikos mylėtojai turėtų prisiminti šio „Oskaro“ laureato Lietuvos operos ir baleto teatre pastatytą operą „Madam Butterfly“.

Šią savaitę „Delfi TV“ žiūrovai galės mėgautis itin spalvingomis istorijomis. Nuo prieštaringo vieno iškiliausių visų laikų tapytojo kūrybinio kelio iki intrigų kupiname pramogų pasaulyje bandančios įsitvirtini paauglės išgyvenimų. Filmai žavės puikia aktorių vaidyba, įspūdingais vaizdais bei įsimintinais garso takeliais.

„Delfi kinas“ žiūrovų laukia kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį 21 val. per „Delfi TV“.

„Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją