Plačiau apie lietuvių siekį išsikovoti teisę pačioms pasirinkti planines cezario pjūvio operacijas kviečiame skaityti straipsnyje „Pasidalijo vieša paslaptimi – prašyti cezario operacijos eina su vokeliu: iš gimdyti bijančių moterų tiesiog tyčiojamasi“
„Dabar tuo pačiu metu lygiagrečiai viena grupė moterų reikalauja kuo mažesnio kišimosi į gimdymą, o kita grupė sako, kad turit teisę į savo kūną, ir pačios nori nuspręsti, kaip norėtų gimdyti. Savo norimus įstatymų pakeitimus abi grupės Seime bando inicijuoti vos ne tą pačią dieną. Tačiau šiose diskusijose negali būti vienareikšmiško atsakymo, nes moterys iš tiesų nežino, ko jos nori. Pirmosios sutinka gimdyti ligoninėje, bet pačios nori būti aktyvios savo gimdymo dalyvės, jos nori visiškai natūralaus gimdymo ir kad gydytojai kuo mažiau kištųsi. O kita tuo pačiu metu veikianti grupė siekia išsikovoti teisę pačioms pasirinkti planines cezario pjūvio operacijas. 
Mes, gydytojai, norim išlaikyti tą balansą. Esame lankstūs diskusijai ir viskas, ko tenorim – tik tai, kad laimingai baigtųsi tek mamai, tiek vaikui“, – pasakoja V. Paliulytė, pati priklausanti sudarytai darbo grupei.
Gydytojos manymu, šie moterų norai ateityje greičiausiai bus įtvirtinti, tačiau ji ragina pacientes pasverti, ar svarbesnė yra jų vaikų ateitis, sveikata ir adaptacija, ar vis tik jos galvoja tik apie save. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)