Aš ją taip pat myliu, tačiau bijau vėl likti įskaudintas, bijau jos praeities... Ką man daryti? Ar būna taip, kad žmogus nors ir atsiduoda kūnu kitam, bet siela lieka ištikimas?"

Sveikas. Pirmiausia perskaičius tavo laišką, pyktelėjau. Na kodėl gi toje Vakarų kultūroje, kurios dalis esame mes visi, taip dažnai linkstama skaldyti žmogų. Čia kūnas, o čia siela, dvasia. Čia jausmai, o čia protas. Bandoma visaip įtikinėti partnerę (-į): "Aš ištikimas tau dvasiškai, o kūnas nieko nereiškia - tai tik seksas. Bet, palaukite, juk tas pats kūnas yra sielos ir dvasios buveinė.

Neapgaudinėk savęs ir nesileisk mulkinamas. Po jūsų išsiskyrimo su mergina, praėjo 1,5 metų - tikrai nemažai laiko - per tą laiką ji draugavo, mylėjosi su kitu. Šiuo metu, matyt, kažkas pasikeitė jų santykiuose ir dabar, matai, ji vėl nori būti kartu. Kaip ji čia taip staiga suprato, kad vis dėlto myli tave, nors tiek laiko buvo su kitu?

Ji elgėsi negarbingai

Tu buvai įskaudintas, turbūt praradai pasitikėjimą ja, todėl manau, kad bus sunku vėl taip atsiverti, atsiduoti visa savo širdimi kaip pirmąjį kartą. Žiūrėkime tiesai į akis - mergina tave išdavė. Tikrai labai suprantu, kad tu bijai vėl būti įskaudintas, išduotas, o taip gali atsitikti. Mergina elgėsi su tavimi negarbingai: na, gerai, įsimylėjo kitą, skaudu, bet kam dar aitrinti žaizdą, pilti ant jos druskos, kai ir taip skauda? Kam girtis tokiais dalykais - kad aš, matai, jau nesu nekalta, ir taip dar labiau pažeminti tave? Manau, kad tavo mylimoji nutraukė santykius negražiai, nesistengdama tavęs atjausti ir, ko gero, neapgailestavo dėl to. Netgi atvirkščiai - labai nesupratingai arba, drįstu teigti, piktdžiugiškai pasielgė. Iš kur tas žiaurumas? Ar norėjo tau už kažką atkeršyti?

Abejoji - nerizikuok

Jei tu abejoji, nieko gero iš to paprastai nebūna. Įsivaizduok, jei tu investuotum savo pinigus į verslą, dėl kurio sėkmės tu labai abejoji. Turbūt sunku net įsivaizduoti, ar ne? Ko gero, labai gerai pagalvotum ar verta, gal geriau palaukti palankesnio momento, gal investuoti į mažiau rizikingą sritį arba į visai naują?

Žinoma, jeigu ją iš tikrųjų tebemyli ir gali atleisti už visas klaidas, gali bandyti iš naujo kurti santykius. Niekada negali žinoti… O gal ir tu buvai ne angelas. Gal šįsyk jums pavyks? Spręsti tau, nes tik tu vienas žinai, ko tau iš tikrųjų reikia ir ką tu jauti. Visokeriopos tau sėkmės!

Klausk Ramunės: seksas@15min.lt