Dainininkė, tiek daug dėmesio skirianti savo veidui, pamiršo pasirūpinti antrąja pagal svarbą moters kūno dalimi. Šiuo požiūriu ji nėra išimtis.

Moterys nesvarstydamos perka įvairiausių veido kremų, tačiau per mažai rūpinasi rankomis.

Vizitinė kortelė

Rankos – tarsi moters vizitinė kortelė. Būtent iš rankų sprendžiama apie moters amžių, sveikatos būklę, net charakterį. Deja, rankos sensta greičiausiai. Dar blogiau – netinkamai prižiūrimą veidą įmanoma reanimuoti, tačiau pasenusią rankų odą atjauninti labai sunku.

Kodėl rankų odą taip smarkiai žeidžia laikas?

Pirmiausia jos beveik niekada nebūna uždengtos drabužiais, todėl tampa jautrios saulės spinduliams, kurie ir sendina. Be to, rankos neturi daug poodinių riebalų bei riebalinių liaukų, kurių turi veido oda. Taigi rankos nuolat kenčia nuo drėgmės ir riebalų trūkumo.

Rankų odos būklę pablogina ir įvairūs chemikalai, graužiantys skalbiant ar plaunant indus. Išeitis – pirštinės. Tai žino kiekviena moteris, tačiau kuri iš mūsų griežtai laikosi šio patarimo?

Naujos technologijos.

Dabar specialistai jau randa būdų atjauninti rankų odą. Pats paprasčiausias – išbandyti naujos kartos kremus, kurių sudėtyje yra filtrų, apsaugančių nuo ultravioletinių spindulių. Jei kremai nepadeda taip, kaip tikėjotės, nenusivilkite. Dauguma priemonių, anksčiau naudotų nuo veido odos senėjimo, dabar pritaikytos ir rankoms. Viena tokių – specialios vitaminų ir kitokios injekcijos į poodinį sluoksnį. Jos pasirodė veiksmingos kovojant su veido raukšlėmis, o dabar pritaikytos rankoms atjauninti.

Šviesos energija – tai vienas naujausių kovos su odos senėjimu būdų.

Šviesa paverčiama šilumos energija, kuri išskaido nepageidautiną melaniną – odos pigmentą, suteikiantį rudą atspalvį. Jeigu sutrinka jį gaminančių ląstelių veikla, gali išsivystyti odos vėžys.

Jei jūsų rankos atrodo kaulėtos, nors turėtų būti putlios, išeitimi gali tapti specialūs preparatai, turintys hialuroninės rūgšties. Tai pamatinis odos jungiamojo audinio komponentas, kuris jungiasi su vandens molekulėmis ir palaiko tinkamą odos drėgnumą.