„Kai vieną dieną treniruoji vieną komandą, kitą dieną treniruoji kitą komandą, kai kurie žaidėjai iškrenta, kai kurie grįžta, nežinai, ko tikėtis. Tai, kaip mes žaidėme kelias pastarąsias rungtynes, ypač – gynyboje, aš tikėjau, kad pademonstravę šias savybes mes galėtume nustebinti varžovus.

Mes tikrai labai stengėmės, turėjome savo momentų, deja, nepasinaudojome geros gynybos vaisiais ir lemiamais momentais nesugebėjome perimti iniciatyvos ir priversti nervintis varžovus, nes elementariai nepataikėme atakuodami laisvi. Visgi, negaliu sakyti, kad esu nusivylęs. Buvo daug gerų dalykų, tik jų neužteko pergalei prieš Milano klubą“, – konstatavo Kauno „Žalgirio“ strategas.

– Troy Danielsas pirmajame kėlinyje smeigė tritaškius pabėgęs nuo Tai Websterio. Kaip galėtumėte paaiškinti tokias problemas gynyboje?

– Tai buvo vienintelis mano rūpestis gynyboje pirmoje rungtynių dalyje. Mes ruošėmės žaidimui gynyboje prieš T. Danielsą ir akcentavote, kad tai vienintelis žaidėjas, nuo kurio negalime atsitraukti . Sakiau, kad šalia jo visuomet turi būti vienas žaidėjas. Po pirmojo tritaškio perspėjome Tai, kad susikauptų, bet jis vis tiek leido Danielsui išmesti kelis tolimus metimus. Kita vertus, pastarasis atakavo be didesnių dvejonių ir vien pirmoje rungtynių dalyje švystelėjo gal 6 tritaškius, kartais net iš labai tolimos distancijos. Bet tai buvo vienintelė detalė, kuri mums neleido geriau užbaigti pirmos mačo pusės.

– Antroje mačo pusėje turėjote daug šansų pasivyti varžovus, tačiau jais nepasinaudojote. Kas sutrukdė to padaryti?

– Nežinau. Mes turėjome aikštelėje savo geriausius metikus, atakavome be pasipriešinimo, išmetėme laisvus metimus, bet nepataikėme. Taip pat prametėme ir iš po krepšio, klydome perduodami kamuolį, net ir tada kai mūsų išsidėstymas aikštėje buvo geras. Tokios yra rungtynės.

– Šiose rungtynėse komanda padarė 14 klaidų, lemiamomis akimirkomis suklysta net šešis kartus. Kaip galėtumėte paaiškinti tas klaidas?

– Mes per daug skubėjome, bet tai nėra nieko naujo. Toks šiuo metu yra mūsų aidimas. Aišku, aš norėčiau, kad žaistume kitaip, kad turėdami iniciatyvą arba pirmaudami sužaistume protingiau, ypač rungtynių pabaigas. Turbūt šiandien gerai dirbdami gynyboje mes ir vėl bandėme per greitai pereiti į puolimą, pasipylė klaidos, be to, žaidėjai irgi buvo pavargę, nes daug jėgų atidavė gynyboje. Panašių rungtynių turėjome ir Lietuvos krepšinio lygoje. Mes tikrai neblogai ginamės, bet privalome kontroliuoti savo žaidimą puolime, nes kai suklysti puldamas, po to vėl turi dirbti prie savo krepšio. Bet dabar yra tokios mūsų galimybės, turime tokius gynėjus kokius turime ir stengiamės su jais dirbti.

– Kas galėtų imtis iniciatyvos lemiamais momentais puolime?

– Šiandien mums trūko svarbių žaidėjų. Neturėjome Janio Strelnieko ir Manto Kalniečio, kurie gali kontroliuoti rungtynes. Tikiuosi, kad Joffrey Lauvergne'as sugrįš ir mums padės. O kol jų nėra, mes tiesiog turime būti protingesni lemiamais momentais. Šiuo metu esame nebloga gynybinė komanda, o puolime turime kantriai ieškoti silpnų varžovo vietų. Kartais pavyksta, kartais ne.

– Kaip vertinate Nielso Giffey dabartinę formą?

– Toje pozicijoje turime daug žaidėjų. Pastaruoju metu gerai rungtyniauja Karolis Lukošiūnas, kuriuo pasitikiu. Edgaras Ulanovas taip pat gerai žaidžia toje pozicijoje. Nielsas kartais pernelyg skuba su savo sprendimais, kad parodytų, jog nusipelnė minučių. Tačiau aš savo žaidėjams sakau, jog jie išliktų kantrūs ir išlauktų tinkamo momento, nes mes negalime žaisti pavieniui, vien tik individualiais veiksmais mėgindami pralaužti varžovų gynybą.

– Kokia situacija su M. Kalniečiu?

– Paklauskite komandos medikų. Aš nežinau, ar čia nauja trauma, ar atsinaujino senas sužeidimas. Nežinau ir kada jis bus pasiruošęs sugrįžti, nes gali būti, kad Mantas iškrito iš rikiuotės visam sezonui. Aš pats turėjau panašią traumą ir man tada prireikė operacijos. Tai yra vienas iš galimų variantų. Žinome, kad Mantas turėjo panašių sveikatos problemų vasarą, komandos medikai man sakė, kad bandys jį gydyti taip, kaip vasarą.

Ne paslaptis, kad mes turime daug problemų dėl žaidėjų traumų ir ligų. Bet tokia yra mūsų realybė. Trenerio darbas – padėti išspręsti šias problemas, tai aš ir mėginu daryti. Mes turime pakankamai žaidėjų, taip pat ir jaunų krepšininkų, tad tikrai nepasiduosime ir kausimės iki galo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)