„Po paskutinio susitikimo su frakcijomis ir verslo lyderiais rimtai galvojame apie reinvestuoto pelno neapmokestinimo idėjos atnešimą į Seimą, tiksliau, net ne idėjos, o įstatymo projekto, žinoma, įvertindami fiskalinį šitos priemonės efektą, bet manau, kad tai būtų svarbi priemonė ne tik gesinant gaisrus Kinijos kontekste, kiek ilgesnio laikotarpio Lietuvos investicinės būklės gerinimo prasme“, – interviu LRT radijui ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

„Esame pasirengę šią iniciatyvą pristatyti Seime“, – pridūrė prezidentas.

Jis kartojo, kad esama daugiau finansinių instrumentų, kurie gali verslui palengvinti gyvenimą, – pirmiausia tai parama apyvartinėms lėšoms papildyti, be to, ekonomikos gaivinimo fondą būtų galima panaudoti būtent verslo, o ne viešų institucijų reikmėms.

Apie tai, kad inicijuos Pelno mokesčio įstatymo pakeitimus bei kitokią paramą nuo Kinijos veiksmų nukentėjusiam verslui, G. Nausėda sakė sausio 19-ąją po susitikimo su kai kuriais Ministrų kabineto nariais, Seimo komitetų, parlamentinių partijų, Lietuvos banko, verslo atstovais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją