„Lietkabeliui“ prireikė daugiau nei 3 min., kad pelnytų pirmuosius taškus rungtynėse. „Lokomotiv“ sugebėjo atsiplėšti 11:4, tačiau N. Čanako auklėtiniai po truputį ėmė lyginti žaidimą ir baigiantis pirmajam kėliniui komandas skyrė jau 2 taškai (14:12).

Antrajame ketvirtyje panevėžiečiai ir toliau nerado savo žaidimo, o aikštės šeimininkai sėkmingai padidino savo atotrūkį iki dviženklio – 25:14.

Panagiotis Kalaitzakis ėmėsi iniciatyvos ir po jo taiklaus tritaškio, kuris buvo pirmasis Panevėžio ekipoje po 8 netaiklių tolimų metimų iš eilės, „Lietkabelis“ vėl priartėjo prie varžovų 28:25. Tiesa, įpusėjus dvikovai „Lokomotiv“ vėl pirmavo 38:31.

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštėje nepasikeitė, o didindamas skirtumą „Lokomotiv“ ėmė tolti nuo svečių. Po trijų kėlinių komandas skyrė jau 17 taškų – 65:48.

Nieko Panevėžio ekipai nepavyko pakeisti ir paskutiniame kėlinyje, kur jau užtikrintai jausdamiesi aikštės šeimininkai vienu metu triuškino „Lietkabelį“ 26 taškais (77:51).

N. Čanakui ir jo auklėtiniams beliko susitaikyti su pralaimėjimu.

„Lietkabelis“ pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 28:44, taip pat dažniau klydo – 12:8. Panevėžiečiai itin prastai atakavo nuo tritaškio linijos – pataikė vos 4 metimus iš 19 (21,1 proc.).

Lokomotiv“: Errickas McCollumas 15, Darius Thompsonas 15 (21 naud.b.), Andrei Martiukas (10 atk.k.) ir Vladislavas Jemčenka po 11.

Lietkabelis“: Džordže Gagičius 15, Panagiotis Kalaitzakis 12 (7 atk.k.), Kristupas Žemaitis 9, Vytenis Lipkevičius 7, Kasparas Berzinis 6, Dovydas Giedraitis 5, Tadas Vaičiūnas 3, Gabrielius Maldūnas ir Grantas Vasiliauskas po 2, Karolis Giedraitis 1.

„Lietkabeliui“ Krasnodare negalėjo padėti pagrindinis įžaidėjas Nikola Radičevičius ir Gediminas Orelikas.

Pirmose tarpusavio „Lietkabelis“ Panevėžyje vos nesukūrė sensacijos pačioje pabaigoje, tačiau pralaimėjo Krasnodaro ekipai minimaliu skirtumu 84:85.

Kitas rungtynes „Lietkabelis“ žais vasario 2 dieną namie su Trento „Dolomiti Energia“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)