Režisieriaus jubiliejus Lietuvoje sutiktas tyliai – visgi, Vilniaus mažojo teatro kolektyvas nepraleido progos pasveikinti jo įkūrėjo.

Nors pagal pradinį scenarijų šįvakar turėjo būti rodomas spektaklis „Belaukiant Godo“, dėl aktoriaus ligos vietoj jo buvo pasirinktas kitas žiūrovų pamėgtas spektaklis „Madagaskaras“.

Vos pasibaigus įprastam spektakliui į sceną sugrįžę aktoriai su kitais teatro kolektyvo nariais sudainavo režisieriui skirtą dainą, po kurios jis pats kreipėsi į publiką iš scenoje pakabinto ekrano.

R. Tuminas prisipažino susigraudinęs, tad jam sunku buvo pradėti kalbėti.

„Tiek džiaugsmo nepatyriau dar per tas sekundes... Sakiau ir minėjau, kad viskas taip keista paskutiniais metais. Viskas taip greitai darosi šioje Žemėje, ir mažai, labai ne daug kas buvo su manimi nutikę. Na, buvo... Aš tokią kariauną subūriau – nedidelę, mažą, ir su ja puoliau Troją vaduoti gražiausiosios Elenos. Karu už grožį. Karu dėl grožio. Na, taip ir kariauju. Išvadavau aš tą Eleną, bet grožis nebe tas jau. Bet svarbu, kad jis yra – jis gyvas, jis ir mumyse, ir ten, labai aukštai, virš debesų. Ten, kur yra tvarka, o tvarką myli grožis. Tai kaip sesuo su broliu. Aš taip noriu, kad mes ten nusigautume, už tų debesų – o mes būtinai nusigausime, pajusime grožį, tvarką, darną. Ir ramybę. Ir tylų džiaugsmą. Tik reikia mums jėgos šiek tiek, kantrybės, stiprybės – ir be galo didelės meilės žmogui. Ir mano meilės jums, ir jūsų man“, – kalbėjo jis.

„Tad aš išvadavau Eleną iš Trojos, tik pasistatydinęs arklį, didžiulį, sulig medžiais. Tai noriu jūsų klausti ir kviesti, ar statysim arklį, imsime Troją?“, – į aktorius kreipėsi jis.

„Karu, o gal ne karu? gal taip pasiduos ir atiduos mums tą gražią Eleną? Nes tą grožį kažkaip taip vis iš mūsų pagrobia ir tenka vėl vaduoti, eiti karu arba gudrumu, bet geriausia atvirumu ir gerumu. Jeigu tik grožis atvers duris Trojai, grąžins mums grožį, jame ir gyvensime – labai aš tuo tikiu, tad jei sutinkate, statysime arklį, didžiulį, užimsime Troją, vaduosime ir sulauksime tos gražios minutės. Aš jums dėkingas visiems, kurie atėjote, žiūrovams ir jums, aktoriai. Aš pasiilgau, aš nepasikeičiau – sustiprėjo tik tikėjimas ir meilė, branginu aš jus. Mes būtinai dar padarysim... Dar ne pabaiga. Aš tikiu tuo“, – kalbėjo R. Tuminas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)