Su organizacija „Greenpeace“ bendradarbiaujantis keturiasdešimtmetis maorių tautybės vyras sumanė niurktelėti į vieną iš gimtojo Oklando (Naujojji Zelandija) tvenkinių. Kaip tik tada, jam nė neįtariant, į ausį įropojo tarakonas.

Kol parsigavo namo, Z. Weddingas jautėsi taip, tarsi kairioji ausis būtų užsikimšusi.

„Mėginau kažką lašintis, kad ją pravalyčiau, o vėliau tiesiog užmigau ant sofos“, – pasakojo vyras CNN žurnalistams.

„Kai ryte nubudau, ausis tebebuvo užsikimšusi, todėl nuėjau tiesiai pas gydytoją. Tas pojūtis ypač erzino, todėl norėjau, kad gydytojas kuo greičiau pašalintų jo priežastį“, – sakė Z. Weddingas.

Iš pat pradžių gydytojas pamanė, kad į ausį veikiausiai bus patekę vandens, todėl patarė suirzusiam pacientui grįžti namo ir gerai išsidžiovinti ausį plaukų džiovintuvu.

Vis dėlto Z. Weddingas įtarė, kad tenai ne vanduo.

„Po vizito pas gydytoją nepajutau nė menkiausio palengvėjimo. Kone visą savaitgalį praleidau gulėdamas ant vieno šono arba džiovindamas ausį plaukų džiovintuvu. Kai tik nutardavau bent kiek pavaikštinėti, tuoj pat apimdavo silpnumas, o kai gulėdavau, girdėdavau palei ausies būgnelį teliūskuojantį vandenį“, – mėgino nusakyti savo potyrius maoris.

„Per savaitgalį išmėginau ką tik galėjau – čiulpiau saldainius, šokinėjau ant vienos kojos, kramčiau kramtomąją gumą, bėgiojau. Dariau viską, ką tik pavyko sugalvoti, kad tik ausis kaip nors atsikimštų“, – tvirtino Z. Weddingas.

Galvoje krebždėjo tarakonas

Sekmadienį vakare teliūskavimas staiga liovėsi, tačiau ausis vis viena buvo užsikimšusi, todėl Z. Weddingas užsiregistravo pas ausų, nosies ir gerklės specialistą.

Pažvelgusi į vyro ausies vidų gydytoja tesugebėjo ištarti: „O, Dieve. Man regis, kad jūsų ausyje matau vabalą.“

„Tą akimirką man viskas tapo aišku: aš supratau, kad visi per savaitgalį girdėti krebždesiai buvo sukelti ausyje krutančio tarakono. Tuojau pat prisiminiau, kaip ilgai džiovinau ausį karštu oru ir nuo minties, kad tarakonas galėjo iškepti mano ausies landoje, man pasidarė bloga“, – pasakoja Z. Weddingas.

Per trumpiau nei penkias minutes trukusią procedūrą gydytoja ištraukė iš ausies jau nebegyvą tarakoną.

„Kai tiktai gydytoja prie jo prisiliesdavo, man imdavo rodytis, kad tarakonas yra traiškomas į ausies būgnelį, todėl kantriai išsėdėti sekėsi sunkiai. Kad viskas baigta, supratau iš traukiant vabalą pasigirdusio pokštelėjimo“, – paaiškino Z. Weddingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)