Žmonės, pasirodo, vairuoja skirtingai ir jiems būdingas vairavimo stilius gali tapti nuoroda į jų charakterį.

Taigi, peržvelkite paveikslėlius, pasistenkite atpažinti sau arba jus dominančiam žmogui būdingą rankų padėtį ir sužinokite, koks jis vairuotojas ir koks žmogus.

1. Taip rankas laikantis vairuotojas yra disciplinuotas, šaltakraujis, pasitikintis savimi žmogus. Vairuodamas jisai dažniausiai tyli, tikrai nemėgsta tuščiai plepėti kelyje, tad iki kelionės tikslo su juo tikrai nusigausite, bet kaip prasiblaškyti, teks galvoti savarankiškai.

2. Toks vairuotojas ne ypač pasitiki savimi ir nuolatos galvoja apie pavojus, kurie, tikėtina, jo laukia. Labai dažnai taip rankas laikantys žmonės sėdi pasvirę į priekį, o vairuodami padaro kiek chaotiškų manevrų. Tokių žmonių geriau neblaškyti kalbomis, juo labiau, patarimais: geruoju šitai geli nesibaigti.

3. Šis vairuotojas žino, ko siekia. Jis visada mandagus. Vairuoja lengvai, ramiai, neįsitempęs. Jis nieko prieš pasikalbėti su keleiviais. Nepaisant šito, jis sugeba laiku sureaguoti į pasikeitusią situaciją kelyje. Su tokiu vairuotoju kelionė neprailgs, be to, bus saugi.

4. Tokia rankų padėtis byloja apie atkaklumą ir nepamatuotą drąsą. Vairuotojas gali būti mėgėjas paišsidirbinėti kelyje, keiksnoti visus, trukdančius jam važiuoti, nemažinti greičio per posūkius ir prisikabinti prie priekyje važiuojančio automobilio, taip ragindamas jo vairuotoją kuo greičiau trauktis iš kelio. Jokios pastabos tokių vairuotojų neveikia. Geriausia bus, jei jų pasistengsite išvengti.

5. Toks vairavimo stilius labai būdingas pesimistams. Kelyje jiems labiau reikalingas ne pašnekovas, o klausytojas, kuriam būtų galima išsakyti visas patirtas nuoskaudas.

6. Ši poza būdinga savimi pasitikinčiam vairuotojui. Toksai žmogus pasitiki savimi ir kliaunasi tik savo patirtimi. Kelyje jis per daug nerizikuoja, bet ir nesielgia perdėtai atsargiai. Jeigu kelionė monotoniška, su juo pavyks pasišnekėti, bet jeigu situacija tampa bent kiek pavojinga, jis kaipmat surimtėja, susikaupia. Tiktai tada, kai viskas vėl tampa ramu, jis gali pažerti keletą šmaikščių komentarų.

7. Toks vairuotojas – svajoti mėgstantis žmogus, kuriam sunku ilgai išbūti susikaupusiam. Vairuodamas jis gyvai šnekučiuojasi, kartais net rankomis gestikuliuoja, pasisuka į pašnekovą.

8. Tai nervingo, lengvai susijaudinančio vairuotojo rankų padėtis. Tokie asmenys – tai grynas prakeiksmas kelyje. Jie visada laiko save teisiais ir nepraleidžia progos sustoti, praverti lango ir aprėkti kokio nors „kvailio“, sukėlusio jiems bent menkiausių nepatogumų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)