Devynių komandų atstovai

„Dalyviai buvo atrinkti pagal taikliausių BBL tritaškių metikų lentelę", – paprašytas motyvuoti BBL snaiperių konkurso kandidatų atrankos kriterijus "Lietuvos žinioms" sakė BBL vykdomasis direktorius Mindaugas Balčiūnas.

Vis dėlto pažvelgus į BBL oficialioje svetainėje pateikiamą statistiką, BBL vadovo žodžiai atrodo keistai. Iš taikliausių tritaškių metikų pirmojo 30-tuko į konkursą pakviesti tik 5 krepšininkai.

Lygoje rungtyniauja 17 komandų, konkurse dalyvaus 12 žaidėjų, tačiau vis dėlto net 3 snaiperių konkurso dalyviai pakviesti iš Vilniaus „Lietuvos ryto". 2 žaidėjai atstovaus latvių „Ventspils". Rygoje tritaškius mes tik vienas estas – Tanelis Teinas iš Tartu „Rock".

Tarp konkurso dalyvių nėra ir praeitą šeštadienį LKL Snaiperio konkursą laimėjusio Klaipėdos „Neptūno" krepšininko Mariaus Kasiulevičiaus. Pasak M.Balčiūno, BBL šventės dalyvių sąrašas buvo derintas dar prieš LKL Žvaigždžių dieną.

„LKL klubai pageidauja, kad į konkursus būtų siunčiami vis kiti žaidėjai. „Lietuvos ryto" įžaidėjas Robertas Štemaheris turėtų būti Latvijoje vyksiančio renginio įžymybė, o Simas Jasaitis yra vienas iš pagrindinių pretendentų į nugalėtojus. Visų krepšininkų pasirinkimas buvo derintas su klubais", – sakė M.Balčiūnas.

Išrinkti geriausi?

Daugelį lietuvių nustebino ir dėjimo į krepšį konkurso dalyviai. Mat tarp jų yra „Lietuvos ryto" žaidėjas Mindaugas Lukauskis. Jis bene labiausiai nuvylė krepšinio aistruolius per 2005-ųjų LKL Žvaigždžių dienos „Oro karaliaus" konkursą. Per rungtynes dažnai kamuolį į krepšį iš viršaus įgrūdantis žaidėjas prieš metus neparodė visiškai nieko originalaus, o jo atliktus metimus galėtų pakartoti daugelis savo malonumui krepšinį žaidžiančių žmonių.

Be vilniečio, BBL dėjimo į krepšį konkurse dar dalyvaus Marko Riisas (Talino „Dalkia/Nybit"), Dalronas Johnsonas („Ventspils"), Klavas Ansonas (Liepojos „Livu alus"), Martinas Berkis (Valmieros „Lačplėša alus") ir Darius Pakamanis („Šiauliai").

„Labai ilgai ieškojome konkurso dalyvių, analizavome kiekvieną žaidėją, – aiškino M.Balčiūnas. – Išrinkome tuos, kurie šiandien, mūsų manymu, atlieka tą veiksmą geriausiai. Norėjome, kad konkurse dalyvautų „Lietuvos ryto" puolėjas Frederickas House'as, tačiau klubas nenorėjo juo rizikuoti ir jo neišleido".

Lygos vadovas teigė, kad dėjimų į krepšį konkursas vyks be pagalbinių priemonių, tačiau krepšininkai į pagalbą galės pasitelkti komandos draugus: „Viskas turės vykti saugiai ir protingai".