Šiais metais „Mosfilm“ kartu su internetine maisto pristatymo tarnyba „Delivery Club“ aistringiems filmo gerbėjams suorganizavo keletą teminių vakarienių labai tikroviškame Nadios Ševeliovos bute, į kurį visiškai atsitiktinai pateko Ženia Lukašinas. Visų laimingųjų laukia filmo kadrams identiška aplinka ir naujametiniai patiekalai, įskaitant kone privalomą Baltąją mišrainę, žuvį drebučiuose ir silkę pataluose.

Vienas iš maloniausių iniciatyvos aspektų yra tas, kad daug kam nostalgiją keliantis reginys – absoliučiai nemokamas. Yra tik viena sąlyga, kurią privaloma išpildyti.

Likimo ironija

Kodėl kilo mintis surengti tokią akciją? Kad atsakytume į šitą klausimą, matyt, reikėtų mintimis sugrįžti į 1976-ųjų sausio 1-ąją, kada „Likimo ironija“ buvo pirmą kartą parodyta per televizorių. Na, tais laikais tai jau tikrai kone visi būtų norėję atsidurti garsiajame bute, kurio adresas – Leningradas, 3-ioji Statybininkų gatvė, 25–12 ir kuriame susitiko pagrindiniai filmo personažai, ir iš labai arti pamatyti visas intriguojančias scenas.

Likimo ironija

Tai, kad tik dabar, praėjus daugybei metų, atsirado tokį žmonių troškimą realizuoti sumaniusių entuziastų, turėtų netgi stebinti. Taigi, išradingieji kino juostos gerbėjai nutarė sukurti lygiai tokią aplinką ir atmosferą, kuri be galo preciziškai buvo kuriame kultiniame filme. Aišku, tarnybos „Delivery Club“ atstovų pasiūlymas, kurio sulaukė „Mosfilm“ specialistai, buvo ganėtinai neįprastas. Viename iš studijos paviljonų buvo pasiūlyta įrengti tipinį sovietmečio laikų butą, maksimaliai primenantį tą, kuriame vyko „Likimo ironijos“ filmavimas. Idėja kino pramonės darbuotojams pasirodė tokia patraukli, kad jie pasistengė padaryti viską, kas įmanoma, kad galutinis buto variantas būtų tiksli originalo kopija.

Likimo ironija

„Tarnyba „Delivery Club“ yra pirmoji įmonė, kuri per visus tuos metus pateikė kiek neįprastą užklausą dėl „Likimo ironijos“ veikėjos Nadios buto atkūrimo. Mes noriai ėmėmės šios užduoties. Ją realizuojant teko ieškoti autentiškų sovietmečio laikų brėžinių, taip pat originalių rekvizitų, likusio po „Likimo ironijos“ filmavimo. Butas buvo kuriamas nuo nulio, stengiantis atkartoti kiekvieną menkiausią detalę, pavyzdžiui, vonioje kabo Ipolito kailiniai, o kambaryje guli Nadios suknelė ir gitara. Mes iš tiesų pradėjome nuo nulio ir tiksliai atkūrėme kultinį butą“, – paprašytas pakomentuoti atliktą darbą kalbėjo vienas iš kino studijos „Mosfilm“ vadovų Andrejus Guščinas.

Likimo ironija

Taigi, šiais metais pirmą kartą penki laimingieji kartu su draugais ar artimaisiais galės visai nemokamai praleisti Naujųjų metų išvakares „Delivery Club“ ir „Mosfilm“ pastangomis sukurtame ir autentiškai apstatytame Nadios Ševeliovos bute. Pavyks net paragauti žuvies drebučiuose, Baltosios mišrainės, silkės pataluose, mandarinų ir, žinoma, „Sovetskoje šampanskoje“.

Likimo ironija

Vis dėlto pretendentai į išskirtinį pakvietimą privalo išpildyti vieną nedidelę, bet būtinąją sąlygą.

Novate.ru redakcijai pavyko išsiaiškinti, kad šansų patekti į kultinį butą ir maloniai jame praleisti laiką turi kiekvienas šito trokštantis. Norint išmėginti laimę, tereikėjo atsisiųsti „Delivery Club“ programėlę (jeigu tokia dar neveikė telefone), rezervuoti staliuką tame bute ir... laukti. Nuo gruodžio 20-osios programėlė turėjo automatiškai išrinkti 5 asmenis, kuriems ir buvo išsiųsti kvietimai pavakarieniauti „Mosfilm“ studijoje.

Likimo ironija

Be buto aplinkos ir iš minėtų valgių suruoštos vakarienės prie papuoštos eglutės, laimingųjų laukia ir ekskursija po kino studiją. Visgi ir tai dar ne visi šventiniai siurprizai: kvietimą gavusiam asmeniui leidžiama į butą prisistatyti su pora draugų arba giminaičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)