Varžybų pradžioje lietuviai susitiko su bendraamžiais iš Liuksemburgo ir, nors nemažą dalį laiko vijosi oponentus, tačiau iškovojo pergalę 31:24.

Antrame susitikime Lietuvos rinktinei teko susiremti su turnyro šeimininkais belgais. Šiose rungtynėse lietuviai jau tvirtai kontroliavo rungtynes didžiąją jų dalį ir varžovus pranoko 7 įvarčių persvara – 32:25.

Lemiamose rungtynėse, kurios ir lėmė lietuviams nugalėtojų titulą, po atkaklios kovos 28:27 buvo nugalėta Suomijos bendraamžių komanda.

Lemtingame susitikime rezultatyviausiai žaidė Šarūnas Avdejenkovas, pelnęs 8 įvarčius, Tomas Drakšas surinko 7, Ramojus Mažrimas pridėjo 4, Justas Čėsna – 3, Rapolas Valadka – 2, Karolis Rameikis, Edvinas Aidukonis, Reinartas Pašilis – po 1.

Po varžybų komandos trenerė A.Stropienė džiaugėsi įgauta patirtimi, kuri bus naudinga čempionate.

„Tai buvo pirmieji mūsų žingsniai tarptautiniame lygyje, todėl buvo įdomu pasižiūrėti, koks yra šiuo metu mūsų lygis.Įgavome patirties ir pamatėme savo stipriąsias bei silpnąsias puses. Iš sukauptos medžiagos bus kur kas lengviau ruoštis ir artėjančiam čempionatui“, – kalbėjo trenerė.

Lietuvos jaunių rinktinė varžosi ir LRF Pirmos lygos varžybose, kur per 7 sužaistas rungtynes yra pasiektos 3 pergalės bei užimama 3 vieta.

Vasarą Lietuvos rinktinės laukia Europos jaunių čempionato B diviziono kovos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)