Rungtynes rezultatu 75:65 laimėjo "Hapoel".

Dėl šio incidento bendruomenės pirmininkas Simonas Alperavičius išsiuntė pareiškimą Lietuvos krepšinio federacijai.

"Ypač skaudu, kad šis nemalonus incidentas įvyko žydų išsilaisvinimo ir vilties šventės - Pesach (žydų Velykų) išvakarėse", - BNS teigė S.Alperavičius.

Pasak S.Alperavičiaus, tai, kad susitikimo metu buvo mosikuojama Palestinos arabų vėliava, o kai kurie žiūrovai savo apranga imitavo palestiniečių lyderį Yasserą Arafatą (Jasirą Arafatą), - asmeninis kiekvieno reikalas.

"Kas kita -antisemitiniai išpuoliai", - pažymėjo jis.

Bendruomenės vadovo pareiškime Lietuvos krepšinio federacijai atkreipiamas dėmesys į tai, kad arenoje, kur vyko šios rungtynės, nesiimta deramų priemonių - pavyzdžiui, chuliganai nebuvo pašalinti iš salės.

Lietuvos krepšinio federacijos vadovas Algimantas Pavilonis BNS korespondentui trečiadienį pareiškė neigiamai vertinąs krepšinio aistruolių elgesį, tačiau teigė neįžvelgiąs incidento politinės potekstės.

"Sirgaliai mano, kad visos priemonės, kurios trukdo varžovams ar padeda išlieti savo emocijas, yra pateisinamos. Mes ir krepšinio klubas, suteikiantis jiems lengvatų, žinoma, turime dirbti su sirgaliais, auklėti juos", - sakė A.Pavilonis.

Jo teigimu, krepšinio sirgalių elgesys bus aptartas kitą savaitę įvyksiančioje Lietuvos krepšinio federacijos konferencijoje.

Panašūs antisemitiniai išpuoliai lydėjo ir pernai Vilniaus "Žalgirio" stadione vykusias futbolo rungtynes tarp Vilniaus "Žalgirio" ir Tel Avivo "Makabi".

Nežiūrint į tai, kad Lietuvos futbolo federacijos vadovybė atsiprašė žydų bendruomenės dėl incidento, Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) "Žalgirio" klubui skyrė 10 tūkst. Šveicarijos frankų (apie 24 tūkst. litų) baudą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją