Neseniai pasibaigusiame A lygos sezone 29-erių atakuojantis saugas sužaidė 32-ejas rungtynes, per kurias pelnė 6 įvarčius bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Elivelto taip pat pelnė po įvartį šio sezono LFF taurės bei supertaurės susitikimuose. Be to, brazilas ne kartą buvo išrinktas į simbolinę A lygos turo rinktinę.

Kilęs iš nedidelio Holambros kaimelio San Paulo valstijoje, jaunystėje Elivelto žaidė Brazilijos grando „Flamengo“ jaunimo komandoje, o vėliau rungtyniavo savo gimtosios šalies „Imperial club“ ir „Cabofriense“ komandose.

Lietuva tapo pirma šalimi, kurioje prasidėjo futbolininko legionieriaus karjera. 2014 metais jis vilkėjo Panevėžio „Ekrano“ marškinėlius ir buvo išrinktas į simbolinę A lygos sezono rinktinę.

2015 metais Elivelto persikėlė į Vilniaus „Žalgirį“ ir tris sezonus gynė sostinės klubo garbę. Iš viso per savo karjerą A lygoje futbolininkas sužaidė 113 rungtynių, pelnė 39 įvarčius ir atliko 21 rezultatyvų perdavimą. Žaisdamas „Žalgiryje“ brazilas du kartus tapo Lietuvos čempionu bei po tris kartus iškovojo LFF taurę ir supertaurę.

Išvykęs iš Lietuvos Elivelto dar rungtyniavo Izraelio Petah Tikvos „Maccabi“, Latvijos RFS, Kazachstano „Taraz“ bei Uzbekistano „Sogdiana“ komandose.

Elivelto – ketvirtas žaidėjas, su kuriuo klubas pratęsė sutartį. Praėjusią savaitę komandai įsipareigojo Jeffrey Sarpongas, Tautvydas Eliošius ir Chrysovalantis Kozoronis.

Tuo metu Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ neteko kartvelo Levano Mačarašvilio.

Šio sezono pradžioje Andriaus Skerlos auklėtinių gretas papildęs 24-erių atakuojantis saugas buvo ryški figūra. Per 31-erias sužaistas rungtynes jis pelnė 6 įvarčius ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų. Sužaidęs iš viso 2303 minutes L. Mačarašvilis buvo aštuntas ekipoje pagal šį rodiklį.

Prieš tai kartvelas 3 sezonus atstovavo Kauno „Stumbrui“.

„Atėjo laikas apsispręsti ir palikti klubą. Tokių idealių sąlygų kaip čia aš neturėjau jokiame kitame Lietuvos klube. Jaučiausi lyg šeimoje, viskas buvo dėl mūsų žaidėjų daroma laiku ir vietoje. Visiems pasakosiu, kokį puikų sezoną kartu su komanda mes turėjome.

Noriu padėkoti ir klubo ištikimiausiems sirgaliams, kurie leido man pasijausti lyg namie, keliavo su mūsų komanda ir į išvykos rungtynes bei palaikė mus namų dvikovų metu. Neatsisveikinu, nes taip būna, kad keliai susikerta. Pasimatysime stadionuose ir vėl“, – žadėjo L. Mačarašvilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją