Vieni iš grupės lyderių ir jų statusas neišgąsdino „Lietkabelio“ krepšininkų ir tai jie parodė nuo pat rungtynių pradžios, kai po spurto 8:0 pirmavo 17:10.

Jei antrajame ketvirtyje svečiams pavyko atsigauti ir priartėti prie N. Čanako auklėtinių, tačiau po didžiosios pertraukos panevėžiečiai vėl dominavo aikštėje.

Lemiamas lūžis rungtynėse vyko paskutiniame kėlinyje, kai po Gedimino Oreliko tritaškio skirtumas tarp komandų išaugo iki rekordinio 18 taškų.

Vis dėlto „Joventut“ rankų nenuleido ir atsakė spurtu 9:0, mėgino atkurti intrigą.

Likus žaisti 2 minutes nervai neatlaikė Badalonos ekipos lyderiui Pau Ribas, kuris gavo dvi technines pražangas iš eilės ir buvo priverstas palikti areną. Panevėžio komanda nesunkiai išlaikė pergalę savo rankose ir triumfavo 87:77.

Svečiams paguoda tapo paskutinę sekundę nuo vidurio aikštės švystelėtas taiklus Pepo Busquetso tritaškis metimas.

Lietkabelis“: Panagiotis Kalaitzakis 16, Vytenis Lipkevičius 14, Nikola Radičevičius 12 (9 rez.p.), Gabrielius Maldūnas ir Kristupas Žemaitis po 9, Gediminas Orelikas ir Djordje Gagičius po 8, Dovudas Giedraitis 6, Kasparas Berzinis 5.

Joventut“: Pau Ribas 15, Brandonas Paulas ir Guillemas Vivesas po 11, Pepas Busquetsas 9, Derekas Willisas 8.

Artimiausios Panevėžio „Lietkabelio“ rungtynės vyks vietiniame fronte – šeštadienį išvykoje „Betsafe-LKL“ susigrums su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Kitą savaitę Europos taurėje panevėžiečiai svečiuose žais su Andoros „MoraBanc“ krepšininkais.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)