Jau pirmoji gruzinų ataka parodė, kad svečiai nusiteikę rimtai kovai ir nelinkę sėdėti gynyboje - po Giorgio Kinkladzės smūgio kamuolys pataikė į skersinį.

Bet šis "šaltas dušas" lietuvių neišjudino, ir 18 min. po taiklaus Temūro Ketsbajos smūgio 1:0.

Atrodytų, kad Lietuvos rinktinės žaidėjai turėtų atsibusti, bet ir vėl vartus gelbsti Gytis Padimanskas, o 33 min. ir jis bejėgis. Gražiu smūgiu iš 20 metrų įvartį vėl įmuša T.Ketsbaja.

Tuoj pat vietoj Tado Gražiūno aikštėje pasirodo Darius Maciulevičius. Žaidimas aikštėje išsilygina, o kėlinio pabaigoje kiek aktyvesni lietuviai, tik 40 min. surengę pirmąją rimtesnę ataką prie Gruzijos rinktinės vartų.

Pirmoji po pertraukos ataka baigiasi įvarčiu... deja į Lietuvos komandos vartus. Po greitos kontratakos pasižymėjo Giorgijus Kinkladzė.

Lietuviams nėra kur trauktis. Jie perima iniciatyvą, kelis kartus pavojingai smūgiuoja, bet kamuolys po Igorio Morino, pakeitusio Valdą Ivanauską, ir Dariaus Maciulevičiaus smūgių pataiko į skersinį ir virpstą.

Lietuvos rinktinė spaudžia varžovus, bet varžovai pavojingai kontratakuoja ir 84 min. Arčilas Arveladzė pelno ketvirtą įvartį.

0:4 ir antras pralaimėjimas atrankos turnyre ir jau trečiadienį Kaune rungtynės su Vengrija.

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje Gruzijos rinktinės treneriai džiaugėsi pergalę ir padarė išvadas, kad "Gruzijos futbolas dar nemirė". Jie pagyrė lietuvius, kad pralaimėjo vis tik garbingai ir po praleistų kelių įvarčių nepradėjo grubiai žaisti.

Pasak Davido Kipianio "Lietuvos rinktinė pralaimėjo dėl to, kad Gruzijos rinktinėje žaidėjai aukštesnio lygio - ypač G.Kinkladzė".

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Stasys Stankus spaudos konferencijoje nepasirodė, o rinktinės treneris Julius Kvedaras buvo atviras: - "pralaimėjome visais komponentais. Tikrai tikėjau, kad gruzinai moka žaisti futbolą, bet, kad taip mus "praus" - netikėjau".

Treneris pergyveno, kad labai blogai sužaidė gynėjai. Labai blogai pasiruošę fiziškai jis nevykdė trenerių nurodymų, o pamatę geresnį varžovą visai pasimetė.

Paklaustas apie vyr. trenerio atsistatydinimą J.Kvedaras replikavo, kad dabar visiems įdomu rinkimai, o futbolas niekam.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją