Viena iš Eurolygos lyderių „Barcelona“ rungtynes Stambule pradėjo geriau ir po Roko Jokubaičio dvitaškio pirmavo 14:10, tačiau tuomet Ergino Atamano auklėtiniai perėmė iniciatyvą, persvėrė rezultatą savo naudai ir antrojo kėlinio pradžioje jau pirmavo dviženkliu skirtumu – 33:23.

Katalonams pavyko aptirpdyti skirtumą, tačiau aikštės šeimininkai įpusėjus dvikovai susigrąžino 10 taškų persvarą – 47:37.

Po didžiosios pertraukos į aikštę savo aukštaūgius metęs Š. Jasikevičius pasiekė savo – daugiausiai Nikolos Mirotičiaus pastangomis svečiai sumažino atsilikimą iki 2 taškų – 64:62.


Stambulo ekipa ketvirtame kėlinyje tarsi sustojo. Vos 2 taškus per 5 minutes pelnę aikštės šeimininkai bejėgiškai žiūrėjo, kaip prieš savo buvusią komandą žaisdamas Sertacas Šanli smeigė du tritaškius iš eilės ir po ilgos pertraukos išvedė „Barcą“ į priekį 68:72.

„Anadolu Efes“ sugebėjo išlyginti rezultatą 75:75, tačiau „žvėries režimą“ įjungęs S. Šanli surinko 5 taškus iš eilės ir vėl sugrąžino iniciatyvą svečiams. Vis dėlto pergalės savo rankose katalonų klubui išlaikyti nepavyko – po Vasilje Mirotičiaus tritaškio ir Shane'o Larkino taiklių baudų metimų buvo lygu – 80:80. Pergalę išplėšti galėjęs N. Mirotičius nepataikė ir komandos žengė į pratęsimą.


Emocijos pasiekė apogėjų, kai vienas po kito aikštę dėl pražangų limito turėjo palikti N. Mirotičius, o paskui Sh. Larkinas. Svečiai po Kyle'o Kuričiaus tritaškio išsiveržė į priekį 81:87.

Likus žaisti mažiau nei 3 minutes po epizodo po Stambulo ekipos krepšiu E. Atamanas šoko diskutuoti su teisėjais, už ką gavo techninę pražangą, tačiau vis tiek nenusiramino. Galiausiai jis už antrą techninę pražangą buvo priverstas palikti aikštę.

Šią dovaną „Barcelona“ pavertė taškais, tačiau supykę „Anadolu Efes“ krepšininkai sugebėjo sugrąžinti intrigą - 90:91.

Likus žaisti minutę stebuklą sukūrė į aikštę grąžintas R. Jokubaitis - pataikė akrobatinį metimą per V. Micičių ir išprovokavo buvusio žalgiriečio pražangą (90:94).

Aikštės šeimininkai išsaugojo galimybę laimėti kone iki paskutinių sekundžių, kai dar tritaškį įsūdė Adrienas Moermanas, vis dėlto Š. Jasikevičiaus auklėtiniai triumfavo 95:93.

S. Šanli sužaidė geriausias savo karjeros rungtynes Eurolygoje – turkas per 20 min. pelnė 24 taškus (5/6 dvitaškiai, 4/5 tritaškiai, 2/4 baudos) ir surinko 25 naudingumo balus.

R. Jokubaitis per 22 min. pelnė 9 taškus (2/5 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 2/3 baudos), atkovojo 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, suklydo 3 kartus ir surinko 10 naudingumo balų.

„Barcelona“ gruodžio 10-ą dieną savo aikštėje susigrums su Madrido „Real“, o „Anadolu Efes“ gruodžio 9 dieną išvykoje žais su Miuncheno „Bayern“.

„Anadolu Efes“: Vasilje micičius 26 (31 naud.b.), Adrienas moermanas 16, Shane'as larkinas 14, Tiboras Pleissas 13, Krunoslavas Simonas 10, Rodrigue'as Beaybois 6.

Barcelona“: Sertacas Šanli 24, Nikola Mirotičius 18, Kyle'as Kuričius 16, Nicolas Laprovittola 14 (8 rez.p.), Rokas Jokubaitis 9.

Kazanėje vykusiose rungtynėse Pirėjo „Olympiakos“ (9-4) po pratęsimo 87:84 (17:20, 25:20, 17:22, 18:15, 10:7) palaužė vietos „Uniks“ (7-6) krepšininkus ir nutraukė pastarųjų 4 iš eilės pergalių seriją.

Dvikovos scenarijus riedėjo tarsi traukinukas ant amerikietiškų kalnelių, kur pirmavo tai viena, tai kita komanda, tačiau nė vienai nepavyko atitrūkti daugiau nei 9 taškais.

Nugalėtojas paaiškėjo per pratęsimą, kur užtikrintai sužaidę Georgioso Bartzoko auklėtiniai iškovojo 3-ą pergalę iš eilės. Mario Hezonja dar turėjo galimybę tritaškiu išplėšti antrą pratęsimą, tačiau metimas buvo netikslus.

Uniks“: Lorenzo Brownas 21, Isaiah Canaanas 20, Johnas Brownas ir Mario Hezonja po 11, Marco Spissu 7.

Olympiakos“: Saša Vezenkovas 22 (36 naud.b.), Kostas Sloukas 12 (8 rez.p.), Giannoulis Larentzakis ir Moustapha Fallas po 10, Tyleris Dorsey 8, Thomas Walkupas 6.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)