Svariai prie Kauno komandos pergalės prisidėjo Tyleris Cavanaugh, kuris per 27 min. pelnęs 9 taškus (1/2 dvit., 2/5 trit., 1/2 baud.), atkovojęs 9 kamuolius ir surinkęs 12 naudingumo balų.

Būtent jo taiklus baudos metimas paskutinėmis sekundėmis leido turėti sąlyginai saugią 4-ių taškų persvarą (72:68).

„Panašu, negalime rungtynių laimėti lengvai (šypsosi). Tačiau puikus komandos darbas leido pasiekti pergalę. Ne vienas sužaidė gerai, ypač Lukas pabaigoje pelnė taškus ir priėmė, svarbius gerus sprendimus.

Turėjome šias rungtynes laimėti, nes kovojome su turnyro lentelės tiesioginiais konkurentais“, – tvirtino T. Cavanaugh, kuris šiuo metu yra antras pagal rezultatyvumą „Žalgirio“ krepšininkas Eurolygoje.

Blankiai, kaip ir komanda, sezoną pradėjęs T. Cavanaugh šiuo metu per rungtynes pelno po 8,8 taško, krepšį iš dviejų taškų zonos atakuoja 53,3 proc., atkovoja po 4,3 kamuolio ir fiksuoja po 8,4 naudingumo balo.

– Kas nepavyko pirmoje rungtynių pusėje, kuomet 11 taškų per kėlinį pelnė Stevenas Enochas?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas T. Cavanaugh.

– Jis tikrai geras žaidėjas. Gali pataikyti puskablius, nors Joshas gerai gynėsi.

Enochas atkovojo kelis kamuolius puolime ir tai leido varžovams išlaikyti kelių taškų deficitą.

Eurolygoje visi krepšininkai gali žaisti ir mums kažkiek nusišypsojo sėkmė, kad atlaikėme jo spurtą. Jis tiesiog pataikė sudėtingus metimus.

– Kaip iš jūsų perspektyvos atrodė tas Josho Nebo dėjimas antrame ketvirtyje?

– Kaip tik apie tai su juo kalbėjau. Reikia tai pamatyti, Joshas pašoko taip aukštai!

Gera matyti jį tokį. Kelerias paskutines rungtynes jis nejautė savo ritmo, tačiau Lukas jį surado, atliko kelis aukštus perdavimus.

Mums Nebo yra žaidimą keičiantis krepšininkas, smagu matyti jį aikštėje su šypsena.

– Kas nutiko pabaigoje, kai varžovai priartėjo?

– Manau, praradome koncentraciją gynyboje. Pirmoje pusėje koją kišo varžovų atkovoti kamuoliai puolime, o antroje – tiesiog momentais neveikė mūsų gynyba.

Būtina žaisti efektyviai visas 40 minučių, jei norime kovoti su stipriomis komandomis.

– Kiek svarbus mačo pabaigoje buvo Lukas Lekavičius?

– Tai nėra pirmas kartas, kai Lukas imasi iniciatyvos rungtynių pabaigoje. Yra ir kitų, pavyzdžiui, Edgaras Ulanovas mače su „Fenerbahče“, taip pat ėmėsi iniciatyvos rungtynėse.

Smagu dėl Luko, tiesiog puiku, kad turime jį savo komandoje.

– Pats pataikėte du tritaškius, kiek akcentuojami tolimi metimai žaidimo plane?

– Įžaidėjai atliko puikų darbą atrasdami mane. Galėjau pataikyti ir daugiau. Toks mano darbas mesti, kai turiu progą.

– Panašu, palaikote puikius ryšius su Landry Nnoko ir Mattu Costello.

– Tai yra geroji krepšinio pusė, žaidi ir atrandi puikius draugus. Su Mattu Costello pernai daug žaidėme vienas prieš kitą, kai rungtyniavau Tenerifėje, o jis „Gran Canaria“ ekipoje.

Landry puikus bičiulis iš Berlyno laikų, buvome komandos draugais ALBA ekipoje, bendraujame šeimomis. Jis vienas mano artimiausių draugų. kaip ir su Roku Giedraičiu. Gera su jais susitikti ir žaisti prieš juos.


„Žalgiriui“ trūko traumuotų Pauliaus Jankūno ir Joffrey Lauvergne'o bei po COVID-19 ligos vis dar nepasveikusio Nielso Giffey, Vitorijos ekipa vertėsi be Aleco Peterso.

Per visą istoriją komandos susitiko jau 31-ą kartą: 14 rungtynių baigėsi kauniečių pergale, 17 sykių pranašesni buvo baskai.

„Žalgiris“ Eurolygos sezoną tęs gruodžio 10 d. vėl namuose priimdamas Maskvos CSKA (Rusija), „Baskonia“ diena anksčiau savoje arenoje testuos Vilerbano ASVEL (Prancūzija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)