Nors lengva nebuvo ir lietuviams Opavoje, bet griovys visgi peršoktas ir ten (74:66), o ir sakyti „Op“ prieš rungtynes neprireikė, kas ne visada pavykdavo kai kuriems ankstesniems mūsų šalies treneriams.

„Už Kazį!“, – griaudėjo tribūnos Klaipėdoje per K. Maksvyčio debiutą prie vyrų rinktinės šturvalo, kai buvo nuvairuota į pergalę 89:69 prieš bulgarus.

Tokio šilto priėmimo ir palaikymo prieš tai buvę strategai nesulaukdavo: Dainius Adomaitis dažnai buvo tarkuojamas net ir komandai laimint, o Dariui Maskoliūnui greitai prilipo viena jo per minutės pertraukėlę ištarta ir itin plačiai nuskambėjusi frazė, atspindėjusi tam tikrą chaosėlį.

Dabar gi stoti mūru už Kazį yra pasiruošę ne tik sirgaliai, bet ir patys krepšininkai, tikintys tiek naujojo trenerio schemomis, tiek juo pačiu kaip specialistu.

„K. Maksvytį prieš tai šiek tiek pažinojau kaip žmogų, dabar susipažįstu su juo kaip treneriu. Patys matote: krepšinis – gražus, atmosfera – gera. Tikrai tikiu, kad esame gerame kelyje“, – komandos kursą su nauju vairininku giria iš Eurolygos klubo gretų tiesiai į kovos lauką Čekijoje atskubėjęs Mindaugas Kuzminskas.

Bendras vaizdas patiko ir krepšinio visuomenei.

„Geras įspūdis. Kažkoks toks ramumas aplanko, nes su D. Maskoliūnu tas požiūris, atrodo, buvo kiek kitoks. Dabar yra stabilumas ir aiškumas, ką mes darome. Ir treneris toks santūresnis, labai konkrečiai pasisakantis. Jis turi savo idėjas ir nėra jokio pasimetimo, kurio būdavo anksčiau. Kol kas du laimėjimai iš dviejų ir viskas kažkiek primena tai, kas buvo prie D. Adomaičio – tvarka ir pergalingas ciklas“, – pastebėjo „Delfi“ sporto redaktorius Laurynas Butkauskas.

Itin teigiamai apie K. Maksvytį atsiliepė ir jo kolega Tomas Purlys.

„Labai daug duoda jau vien tas jo šiltas bendravimas su žaidėjais. Tai yra žaidėjų treneris ir tai matyti aikštelėje. Net ir be jo taktinių sprendimų, reikia pažymėti gerą emociją ir atmosferą, kuri būna visas 40 minučių. Tai yra didelis trenerio nuopelnas, nes komanda nepuola į paniką ir nenuleidžia rankų, net ir atsilikdama. Jaučiamas nuolatinis vienas kito palaikymas“, – pabrėžė ekspertas.

Jis akcentavo ir tai, kad šį kartą kaip niekada solidus yra visas rinktinės trenerių štabas, kuriame pirmaisiais smuikais šalia K. Maksvyčio griežia Kęstutis Kemzūra ir Giedrius Žibėnas.

„Prieš tai vyraudavo praktika, kad asistentais būdavo pasirenkami tie, kurie pritardavo visais klausimais ir tik linksėdavo galvomis. O juk kaip tik labai reikia tų, kurie turėtų kitą nuomonę, diskutuotų dėl sprendimų ar net prieštarautų vyriausiajam treneriui“, – atkreipė dėmesį Sostinės krepšinio mokyklos treneris.

Paklaustas, kas be įprastų įtariamųjų – Mindaugo Kuzminko ir Arno Butkevičiaus – iš dabartinės rinktinės narių galėtų pasibelsti ir į pagrindinę komandą artėjančiame Europos čempionate, T. Purlys nedvejodamas išskyrė Eigirdą Žukauską.

„Pastaruoju metu buvo daug problemų su tikrais ketvirtais numeriais. Dabar matome, kad E. Žukauskas veržiasi į tą rinktinę. Net nežiūrint į jo statistiką, jis gali ir pats atakuoti, ir darbuotis gynyboje. Labai solidus ir universalus žaidėjas, kuris nepasimeta“, – tvirtino jis.

Kitas atrankos langas numatytas vasario mėnesį. Jo metu lietuviai du kartus susikaus su kita F grupės lydere Bosnija ir Hercegovina, taip pat laimėjusia abu pirmuosius savo mačus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)