Pastarieji pirmadienio vakarą Klaipėdoje 83:68 (19:19, 26:16, 15:15, 23:18) nugalėjo ir daugkartinius lygos prizininkus Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentus.

Klaipėdos komandą į pergalę vedė 21 tašką pelnęs Ernestas Bružas. Šis kauniečius baudė taikliais tolimais metimais – pataikė 7 iš 9 tritaškius, po krepšiais atkovojo 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 26 naudingumo balus.

Po 13 taškų prie pergalės pridėjo Tadas Poška ir Deividas Rasys, 11 – Edgaras Preibys.

LSU komandai 14 taškų pelnė Robertas Balčius, po 13 taškų surinko Tomas Kuzminskas (9 rez. perd.) ir Rokas Mačiulis (6 atk. kam.).

Klaipėdiečiai už varžovus šiek tiek dažniau klydo (15 ir 11 klaidų), tačiau nežymiai laimėjo kovą po krepšiais (44:38) ir taikliau metė tiek dvitaškius (50 ir 46 proc.), tiek tritaškius (43 ir 26 proc.), tiek baudas (67 ir 54 proc.). Tai aikštės šeimininkams ir leido susikrauti dviženklę persvarą.

„Vėl laimėjome dėl to, jog kantriai ir puikiai dirbome gynyboje. Spaudėmės, padėjome vieni kitiems, o kai apsigini – lengviau ir užpulti varžovus. Nebuvo lengva pergalė, bet nuo to ji tik dar saldesnė“, - po rungtynių kalbėjo KU ekipos treneris Mindaugas Stašys.

Pirmoji VU pergalė

Kol kas LSKL čempionate stringa ir daugkartiniai šalies čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai – patirtas antrasis pralaimėjimas per trejas rungtynes.

Šįkart Arūno Juknevičiaus auklėtiniai namuose dviženkliu skirtumu – 80:93 (26:25, 13:20, 23:24, 18:24) nusileido šį sezoną pirmąją pergalę šventusiems Vilniaus universiteto (VU) studentams.

19 dvikovos minutę VU pranašumas buvo vos 3 taškai, tačiau netrukus vilniečiai sužaidė atkarpą 17:5, gerokai atitrūko – 58:43 ir pergalės iš rankų nebepaleido.

Tiesa, VDU dar ketvirtajame kėlinyje buvo priartėję 66:70, tačiau VU nepasimetė, trūktelėjo į priekį 86:73 ir jau ramiai pabaigė rungtynes.

VU gretose fantastišką pasirodymą surengė Dominykas Bučas, surinkęs 26 taškus ir net 43 naudingumo balus. Jis pataikė 7 iš 8 dvitaškių, 3 iš 9 tritaškių, 3 iš 4 baudos metimus, po krepšiais kamuolį sugriebė net 21 kartą ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Dovydas Rimkus prie pergalės pridėjo 23 taškus, Kristupas Kenešis – 17 (10 atk. kam.).

VDU komandą bandė gelbėti Marijus Užupis ir Simonas Kriaučiūnas, atitinkamai surinkę 22 ir 21 tšk. Armandas Urkis pelnė 15 taškų.

VU krepšininkai čempionus pranoko kovingumu ir tą puikiai atspindi kova krepšiais, kurią vilniečiai laimėjo net 59:37.

„Šimtaprocentinė koncentracija, charakteris ir gynyba – raktas į pergales. Tą visada akcentuoju savo žaidėjams. Šiandien visi šie aspektai buvo ir mums tai – džiugus vakaras“, – neslėpdamas šypsenos kalbėjo VU treneris Rimantas Kaminskas.

Tuoj pat jis kalbą tęsė: „Mums šis vakaras džiugus dviem aspektais: pirmoji šio sezono pergalė ir nugalėti ne bet kas, o daugkartiniai čempionai“.

Pasiteiravus, kokių „morkų“ šiandien suvalgė Dominykas Bučas, kad surengė tokį įspūdingą pasirodymą, VU treneris nusikvatojo ir tuoj pat surimtėjęs atsakė: „O kas daugiau, jei ne jis. Juk tai mūsų ekipos vienas iš senbuvių ir lyderių. Jis jau ne pirmus metus rodo pavyzdį jaunimui. Kai gerai sužaidžia mūsų lyderiai, tada įkvėpimo įgauna ir mūsų jaunimas. Šiandien visi žaidė gerai. Juk laimi ne vienas žaidėjas, o komanda“.

VDU komandos strategas Arūnas Juknevičius skaičiais apibūdino pralaimėjimo priežastis.

„Varžovai po mūsų krepšiu atkovojo 18 kamuolių, mes po jų krepšiu – vos 3. Jie iš antrų šansų pelnė 27 taškus, mes – vos 6. Dar, kai atsiranda varžovų gretose žaidėjų, kurie prieš čempionus pradeda demonstruoti NBA stiliaus žaidimą, tada taip ir gaunasi...“, – turėdamas galvoje Dominyką Bučą situaciją apibendrino VDU treneris.

KTU suklupo namuose

Trečiose šio vakaro rungtynėse Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkai savo aikštėje rezultatu 67:73 (16:15, 10:12, 17:22, 24:24) prieš VILNIUS TECH komandą.

Du kėlinius rungtynės vyko permainingai, tačiau trečiajame kėlinyje VILNIUS TECH šiek tiek atitrūko ir vis laikė 5-9 taškų atstumą.

Nugalėtojams Povilas Mackevičius surinko 16 taškų (7 rez. perd.), Julius Jasiulis ir Džiugas Maslenikas – po 12 tšk.

KTU gretose Kristupas Lukošius surinko 20 taškų, Žygimantas Kerza – 16, Ainaras Budginas – 10 tšk.

„Vilniaus komanda šįkart mus akivaizdžiai pranoko nusiteikimu – kilo į rimtą kovą, o mes tuo pačiu neatsakėme ir strigome jų zoninės gynybos gniaužtuose. Dėl to ir pralaimėjome“, - kalbėjo KTU treneris Lukas Šimkus.

KTU komandai tai buvo pirmasis kluptelėjimas (yra iškovoję 2 pergales), o VILNIUS TECH studentai džiaugėsi antrąją sezono pergale iš trijų galimų. Po šios pergalės VILNIUS TECH pakilo į pirmąją Rytų diviziono turnyrinės lentelės vietą.

Vakarų divizione su 3 pergalėmis vienvaldis lyderis – KU.

Šį pirmadienį dar turėjo vykti LCC tarptautinio universiteto (LCC) ir Kauno kolegijos (KK) dvikova, tačiau dėl Kauno komandoje koronaviruso atvejo šios rungtynės nukeltos vėlesniam laikui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)