Žemiau pateikiame patarimus, kaip tinkamai išsirinkti užuolaidas.

1. Visų pirma, reiktų atkreipti dėmesį į tai, kuriame kambaryje užuolaidos kabės. Kadangi miegamajame norisi jaukios, švelnios šviesos, o naktį aklino tamsumo, rekomenduojama rinktis ir dienines, ir naktines užuolaidas. Miegamajame puikiai tinka taip vadinamasis „blackout“ audinys – nepermatomas, saulės spinduliams nepralaidus. Jis yra specialiai sukurtas užuolaidų siuvimui, nes puikiai sulaiko šviesą ir jos nepraleidžia. Svetainėje dažniausiai renkamasi ir dienines, ir naktines užuolaidas, tačiau jei nėra poreikio vakare uždengti langus, gali užtekti tik dieninių, ar tarpinių užuolaidų.

Interjero dizainerė K. Čirbaitė (Interjero ABC nuotr)

Vaikų kambaryje romanetės gali tapti puikiu pasirinkimu, kadangi tokiu atveju lieka laisvos palangės bei daugiau vietos ant grindų žaidimams. Be to, romanetės yra lengvai prižiūrimos, puikiai tinka mažai erdvei. Romanetės taip pat yra tinkamos ir virtuvėje, ypač jei jūsų virtuvės langas yra šalia kriauklės, jums nereikia jaudintis dėl audinio ištepimo.

Praktiniai patarimai renkantis užuolaidas (www.boconcept.lt nuotr)

2. Visada labai svarbu atkreipti dėmesį į užuolaidos audinį, koks jo kritimas, nes audiniai būna įvairių sunkumų. Pavyzdžiui, minkštas, lengvai krentantis audinys tinkamas romanetei. Lengvo, plono audinio reikia užsisakyti daugiau, kad susidarytų daugiau apimties, kitaip užuolaidos atrodys per daug paprastai.

Praktiniai patarimai renkantis užuolaidas (www.decosense.lt nuotr)

3. Renkantis užuolaidų spalvą, svarbu turėti omenyje, kad laikui bėgant saulė jas gali išblukinti. Tad jei patalpa smarkiai apšviesta saulės, geriau dėti pamušalą. Spalvos pasirinkimas labai priklauso ir nuo to, ar jūs norite išryškinti langą, tuomet galite rinktis drąsias ir ryškias spalvas. O galbūt kambaryje jau yra daug spalvų ir raštų, tuomet saugus pasirinkimas – neutralios spalvos. Na, o jei jūsų kambaryje vyrauja neutralios spalvos – užuolaidomis galite drąsiai kurti dramatišką efektą.

Praktiniai patarimai renkantis užuolaidas (www.decosense.lt nuotr)

4. Populiariausi užuolaidų audiniai: linas, medvilnė, poliesteris, šilkas, veliūras. Renkantis užuolaidų medžiagą svarbu atkreipti dėmesį į jos priežiūros ypatumus, ar jas galima skalbti skalbimo mašinoje ar yra reikalingas sausas valymas.


5. Taip pat svarbu pasirinkti tinkamą užuolaidų ilgį. Kabinant užuolaidas prie pat lubų – vizualiai paaukštinsite patalpą. Užuolaidos gali būti sulig grindimis – taip jos dažniausiai kabinamos moderniuose interjeruose arba šiek tiek ant jų gulėti, tuomet sukuriamas prabangos efektas patalpoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)