Atlyginimai iš viso 1050 įmonės darbuotojų auga priklausomai nuo užimamų pozicijų. Labiausiai pokytį pajus mažiausius atlyginimus gaudavę darbuotojai.

Atlyginimai auga formuotojams, fasuotojams, operatoriams, krovėjams ir kitiems gamybos bei sandėlių darbuotojams. Tik pradedantiems formuotojo, fasuotojo pozicijose, bendras atlygis auga vidutiniškai 13 proc., o tik pradėjusiam dirbti operatoriui, kepėjui, darbo užmokestis auga vidutiniškai 23 proc.

Ilgiau įmonėje dirbantys darbuotojai gauna prie algos prisidedantį priedą už stažą. Pusę metų išdirbęs darbuotojas gauna 3 proc. siekiantį priedą už stažą, metus išdirbusiam darbuotojui šis procentas siekia 4. Priedas už stažą gali siekti iki 15 proc. Gamybos darbuotojai turi galimybę kiekvieną mėnesį gauti priedą už pasiektus rezultatus, kuris gali sudaryti iki 14 proc. viso atlyginimo.

„Darbo sąlygų gerinimas – vienas svarbiausių mūsų įmonės prioritetų. Nuolat peržiūrime darbuotojų atlyginimus, papildomus priedus. Tai jau antras kartas šiemet, kai didinamas atlyginimų fondas. Paskutinį kartą atlyginimai visiems darbuotojams keliami buvo šių metų pradžioj. Tikimės, kad atlygio pokyčiai duos teigiamą impulsą ir regionui bei taps paskata daliai žmonių sugrįžti į darbo rinką“, – teigia „Mantingos“ generalinis direktorius Mantas Agentas.

Be kylančio atlygio, „Mantingos“ darbuotojams suteikiamos įvairios papildomos naudos. Darbuotojus, kurie gyvena toliau, įmonė nuveža ir parveža iš darbo. Darbo metu jie yra vaišinami pietumis, kava, arbata ir įvairiais saldėsiais. „Mantingos“ darbuotojai taip pat gali pasinaudoti nuolaidomis įmonės produkcijai įsigyti. Rūpinantis darbuotojų saugumu, darbuotojai yra apdrausti nuo nelaimingų atsitikimų visame pasaulyje ir darbo metu, ir po darbo valandų. Taip pat darbuotojams nuolat organizuojami įvairūs renginiai, kartu minimos svarbios dienos.

„Esame vienas didžiausių darbdavių regione, tad tikimės, kad atlygio pokyčiai duos teigiamą impulsą ir regionui bei taps paskata daliai žmonių sugrįžti į darbo rinką“, – sako M. Agentas.

„Mantingoje“ šiuo metu veikia 3 gamyklos, o produkcija yra eksportuojama į 37-ias pasaulio valstybes. Bendrovėje dirba 1500 darbuotojų, iš kurių 1100 dirba gamybos procese.