Laidoje „Kasdienybės herojai“ žinomas žurnalistas prisipažino jei tektų sverti, kiek kartų auginant tris vaikus jo žmona yra atsisakiusi puikių karjeros pasiūlymų, svarstyklės tikrai nebūtų jo pusėje.

„Taip, aš manau, kad ji daug daugiau yra pasiaukojusi. Aš ant tų svarstyklių galėčiau padėti vieną, du žetonėlius, o ji galėtų jų išpilti kibirą. Bet kažkaip turbūt ateina supratimas, kad negali visą laiką tas eismas vykti į vieną pusę, gatvėse automobiliai važiuoja į abi puses. Tai ir gyvenime taip pat jeigu ta gatvė ankšta, turi prasileisti ir kitą, leisti jį į priekį, nes priešingu atveju gali būti avarijų“, metaforiškai apie savo ir žmonos santykius sako Edmundas.

O kaip jam pavyksta gyventi santuokoje daugiau nei dvidešimt metų, kai aplink tiek daug skyrybų? Ir ką jis mano apie savo kolegas, išsiskyrusius draugus?

„Aš turiu draugų, kur tu aiškiai supranti žmogus nesutvertas yra šeimai. Jis yra nuostabus, fantastiškas žmogus, jo gera energija. Bet jis ir šeima tai yra du skirtingi dalykai, du vektoriai, kurie kartais susikerta, bet po to niekur nekeliauja.

Nieko asmeniško, tiesiog toms moterims nepasisekė, kad jos savo gyvenimą susiejo su žmonėmis, kurie yra fantastiški, bet jie tiesiog ne apie šeimą. Jie gal apie gerą nuotaiką, gal apie linksmą gyvenimą, puikias emocijas, bet ne apie šeimą. Nes šeima yra procesas, tai yra nuolatinis darbas, ir niekas nežadėjo, kad bus lengva. Bet jeigu žmogus susiejo su tavimi visą savo gyvenimą, tavimi patikėjo, ir jeigu tu nesi paskutinis šmikis, tai kažkaip reikia galvoti, kaip tą kelią kartu nueiti, kad nė vienam nebūtų gėda dairytis atgal. Tai yra ir paprasta, bet ir sudėtinga tuo pat metu. Visi žino, ką daryti, bet beveik niekas to nedaro“, sako pašnekovas.

Išgirdęs kritiką, jog kartais pernelyg aršiai ir nepelnytai laidose užsipuola pašnekovus, žurnalistas patikina, kad pats puolimas niekada nebuvo jo tikslas, greičiau jau priemonė prakalbinti politikoje dalyvaujančius žmones.

Edmundas griežtas tik televizijos eteryje, o griežtu tėvu trims vaikams savęs toli gražu nelaiko. „Disciplina, geri pažymiai ir sutvarkytas kambarys svarbu, bet ne svarbiausia. Kur kas svarbiau mokyti vaikus sveiko smalsumo ir gerų santykių kūrimo su aplinkiniais. O tai išugdyti lengviausia pačiam rodant tinkamą pavyzdį“, sako pašnekovas.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)