Spalio 19-ąją, antradienį, vilnietis Tomas savo socialinės platformos „Facebook“ paskyroje pasidalino nuotrauka, kurioje užfiksuotas Minsko žiedas. Nuotraukoje matyti du kelio ženklai: viename nurodomos dvi eismo juostos, kitame – trys.

Vilnietis rašo: „Jau ilgiau nei porą mėnesių vyksta žiedo atnaujinimo darbai, eismas vyksta – sumontuoti nauji eismo reguliavimo ženklai, palikti seni. Kurie teisingi?“

Į diskusiją apie taisyklingą važiavimą Minsko žiedu įsitraukė ir Tomo bičiuliai. Jie šmaikštavo, kad žiede vairuotojai gali važiuoti kaip nori ir vadovautis tuo ženklu, kuris labiau patinka.

Kad Minsko žiede susidariusi situacija būtų išaiškinta, Delfi kreipėsi į saugaus eismo specialistą Artūrą Pakėną. Paklaustas, kaip vertina aprašomą kelio ženklinimą, pašnekovas teigė, kad toks ženklinimas klaida nelaikytinas.

„Visa Minsko žiedo situacijos esmė yra tokia, kad žiedas dar nebaigtas ženklinti – dar nėra nupieštos dvi eismo juostas skiriančios linijos.

Vairuotojus neramina tai, kad prieš žiedą jie mato dvi įvažiavimo juostas, o kitas ženklas žiede jau praneša apie tris. Tačiau yra pamirštama, kad Minsko žiedas yra spiralinis – kas pusę rato nuo centro išlenda viena juosta. Tai reiškia, kad įvažiavimo juostos yra dvi, bet ties išvažiavimo vieta – trys.

Ar ženklai klaidins, kai bus nupieštos linijos? Kai bus nupieštos, tada ir pasakysiu. Pirmiausia pamatykime, kaip bus sudėliotos linijos, koks bus galutinis rezultatas. Šiuo metu prognozuoti – tai lyg burti iš kavos tirščių“, – paaiškina saugaus eismo specialistas A. Pakėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)