„Gavome informaciją, kad asmuo, draudžiamais būdais žvejoja Sudervės upėje. Iš karto nuvykome į įvykio vietą, patikrinome asmenį, informacija pasitvirtino. Asmuo su savimi turėjo meškerę, kuri buvo pritaikyta žuvį gaudyti draudžiamu užkabinamuoju būdu. Tai toks būdas, kai žuvis gaudoma už bet kurios kūno dalies išskyrus galvą“, – sakė Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Sigitas Mikėnas.

Pasak aplinkosaugininko, visa laimė, kad pažeidėjas žuvų nespėjo pagauti. Už šį pažeidimą jam teks sumokėti baudą nuo 120 iki 300 eurų ir bus paimti pažeidimo padarymo įrankiai.

Toliau tęsiant reidą, toje pačioje upėje aplinkosaugininkai nustatė ir kitą pažeidėją, kuris, taip pat užkabinamuoju būdu gaudė žuvis.

Nustatyta, kad pažeidėjas tokiu būdu buvo pagavęs keturis karosus. Už tai jam bus skirta bauda nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu ir reikės atlyginti žalą žuvų ištekliams – 16,5 eurų.

Aplinkosaugininkai tęsdami asmenų patikrinimus prie tos pačios upės nustatė ir trečią pažeidėją. Patikrinimo metu nustatyta, kad žvejys plūdine meškere sugavo devynis neimamo dydžio lynus.

„Primename, kad jeigu jau išsiruošėte į mėgėjišką žvejybą, tai turite išmanyti ir Mėgėjų žvejybos taisykles. Šiuo atveju asmuo pagavęs mažesnius nei 25 cm lynus, juos turėjo tuoj pat paleisti atgal į tą patį vandens telkinį“, – taisykles priminė S. Mikėnas.

Pasak aplinkosaugininko už tai pažeidėjui bus skirtas įspėjimas arba bauda nuo 10 iki 60 eurų. Taip pat jam reikės atlyginti žalą žuvų ištekliams – 900 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)