Po pratęsimo pareikalusios kovos treneris iš Lietuvos pripažino, jog komanda žaidė „gana prastai“.

„Laimėjome žaisdami pakankamai blogai, nebuvo pats sėkmingiausias vakaras, bet laimėjome, o tai profesionaliame sporte yra svarbiausia.

Jei laimi ar pralaimi, svarbus dalykas yra mokytis. Esu tikras, kad kitomis progomis mes tą padarysime daug geriau“, – spaudos konferencijoje teigė Š. Jasikevičius.

Po gana blankaus pirmo kėlinio strategas gyrė komandos reakciją trečiame ketvirtyje, tačiau apgailestavo dėl daugelio klaidų, kurias jo auklėtiniai padarė lemiamame kėlinyje.

„Per visas rungtynes ir paskutiniame ketvirtyje išlikome individualaus talento dėka. Tai buvo panašios rungtynės į prieš savaitę vykusias Miunchene. Fiziškai nekovojome taip gerai, kaip Miunchene, tačiau mes laimėjome, tai yra svarbiausia“, – kartojo Š. Jasikevičius.

Strategas spaudos konferencijoje įvertino pokyčius „Žalgiryje“.

„Visų pirma, man labai gaila darbo netekusio kolegos (Martino Schillerio). Tačiau jeigu buvo priimtas toks greitas sprendimas, vadinasi, klubas greičiausiai nebematė jokios ateities.

Kai ką žinau ir iš klubo vidaus, tačiau kalbėti apie tai negaliu. Kai tu klube praleidi 7-8 metus, tu supranti, ko jam reikia, ko siekia vadovai, su jais nuolat kalbiesi.

Iš savo pusės galiu pasakyti, kas mane nemaloniai nustebino – išvykus man su trenerių štabu viskas, ką darėme, buvo pakeista tiesiog radikaliai.

Apskritai „Žalgiris“ mėgsta priimti netradicinius sprendimus, yra viena iš kelių tai drįstančių padaryti organizacijų Europoje. Tai nerealus klubas, kuris pabandė pakeisti savo filosofiją“, – teigė Š. Jasikevičius.

Po rungtynių kalbintas Rokas Jokubaitis džiaugėsi pergale, kurią lėmė sėkmingesnė antroji susitikimo pusė.

„Įtemptos rungtynės, tokių ir tikėjomės. Dabar geros emocijos, iškovojome labai svarbią pergalę, dabar – žvilgsnis į penktadienį, kur svečiuose kovosime su „Monaco“, – po rungtynių „Delfi“ sporto žurnalistui Tomui Ramanskui kalbėjo Rokas Jokubaitis.

Permainigame mače „Barcelonai“ nepavyko įgyti solidesnio pranašumo.

„Nežinau, ar tą galima teisinti kažkokia įtampa, bet prametėme daug metimų iš po krepšio. Manau, gynyboje koncentracija buvo nebloga.

Antroje susitikimo pusėje vaizdas buvo geresnis, tiesiog negalėjome viską pramesti, tad pataikėme tuos metimus, kuriuos prametėme pirmoje dvikovos pusėje.

Tai leido išsiveržti į priekį“, – kalbėjo R. Jokubaitis. Gynėjas atskleidė, jog per ilgąją pertrauką Š. Jasikevičius nestoko priekaištų komandai.

„Davė velnių, bet buvo už ką, visiems“, – prisipažino gynėjas iš Lietuvos, žaidęs 10 min., pataikęs vienintelį dvitaškį, prametęs du tritaškius ir daugiau niekuo nepasižymėjęs liko „neigiamas“ (-2 naudingumo balai).

Buvęs žalgirietis įvertino pokyčius Kauno klube.

„Sunku kažką komentuoti, bet (trenerio Martino Schillerio) atleidimas mane tikrai nustebino. Net nebuvau pagalvojęs apie galimus pokyčius trenerių štabe, toks lengvas sukrėtimas.

Man treneris Schilleris tikrai patiko. Nenoriu sakyti, jog per anksti atleido, bet klubo vadyba žino, ką daro. Matyt, nenorėjo ilgiau delsti. Jau „Žalgiris“ žaidė su naujuoju treneriu, pralaimėjo akistatą Belgrade. Stebėsime tą procesą, įdomu bus, kaip seksis „Žalgiriui“ toliau“, – kalbėjo R. Jokubaitis.

Penktadienį dvigubą savaitę „Barca“ tęs svečiuose pas „Monaco“ su Donatu Motiejūnu, o „Olympiakos“ priims pirmos pergalės vis dar ieškantį „Žalgirį“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Eurolygos 4 rato rungtynės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)