Pirmenybės Marijampolėje sėkmingiausios buvo kauniečiams, kurie nugalėtoajis tapo septyniose kategorijose. Lietuvos čempionais tapo parsivežė K. Patašovas, P.Kasiulevičius, A.Zujus, D.Bugas, A.Petruškevičius, M.Beresnevičius ir K.Paplauskas.

Po šešis nugalėtojus paruošė Jonavos ir Šilutės treneriai. Tai D.Klemanskas, E.Žemaitis, A.Turgušas, E.Cegis, R.Antanavičius, A.Byčkovas iš Jonavos ir L.Alikonis, A.Petrauskas, M.Krakys, E.Tubutis, A.Pipiras ir L.Eglinskas iš Šilutės. Po penkis čempionus išugdė Vilniaus ir Panevėžio treneriai.

Nugalėtojai buvo apdovanoti Lietuvos bokso federacijos diplomais ir prizais. Buvo įsteigti ir papildomi prizai. "Techniškiausio boksininko" prizas įteiktas alytiškiui A. Poškevičiui, "Už valią siekiant pergalės" – panevėžiečiui T. Šablinskui. Gražiausia pirmenybių kova buvo pripažinta kova tarp M.Galecko iš Kalvarijos ir jonaviečio D. Klemansko. Jiems taip pat atiteko specialūs prizai.

Pirmą kartą jaunučių pirmenybės sulaukė ypatingo dėmesio ne tik iš sportininkų ir sirgalių pusės. Jaunuosius boksininkus sveikino, ryžto, geros ir garbingos kovos bei pergalingos ateities jiems linkėjo Seimo narys Algis Rimas, Marijampolės meras Vidmantas Brazys, apskrities vadovai ir Lietuvos bokso federacijos prezidentas Vladas Laurinavičius.

Pirmenybes organizavo Lietuvos bokso federacija ir Marijampolės sporto centras "Sūduva", joms vadovavo varžybų vyriausiasis teisėjas, tarptautinės kategorijos teisėjas Kęstutis Bagdonavičius (Kalvarija).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją