Penktadienio varžybose vos vieno teisėjo balsas lėmė, kad Lietuvos atstovai Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas liko ketvirti, o bronzą pirmą kartą per savo karjerą iškovojo Izraelio ledo šokėjai Galit Chait ir Sergejus Šachnovskis.

Laisvojoje programoje Lietuvos porai vienas arbitras paskyrė 2-ąją vietą, trys - 3-iąją, penki - 4-ąją. G.Chait ir S.Šachnovskis buvo įvertinti penkiomis trečiosiomis vietomis, trimis ketvirtosiomis ir viena penktąja.

Šeštadienį P.Vanagas apkaltino Izraelio porą "nusipirkus" pasaulio pirmenybių bronzos apdovanojimus ir tvirtino, jog G.Chait tėvas gąsino trenerius ir sportininkus, kurie savo parašais parėmė Lietuvos protestą.

Sekmadienį G.Chait paneigė šiuos kaltinimus, teigdama jog kartu su partneriu pelnytai iškovojo medalius. "Nemanau, jog turėčiau gintis dėl tokių kaltinimų. Mano tėvas nieko negąsdino. Jie (lietuviai - BNS) peticijas rašo po kiekvienų varžybų",- teigė G.Chait.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją