Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „Kartą grožio salone...“ Savo istoriją siųskite adresu pilieciai@delfi.lt ir laimėkite „Cascada“ dovanojamą profesionalų 200 eurų vertės plaukų džiovintuvą.

Pradėsiu nuo pradžių. Man prieš išvažiuojant reikėjo greitų kirpėjos paslaugų. Mano įprasta kirpėja buvo atostogose, todėl nusprendžiau kreiptis į kitą laisvą specialistę, nes nelabai buvo ką sugadinti. Po šešių mėnesių nedažymo reikėjo tik atšviežinti sruogeles – nusruoguoti šaknis, o tada patonuoti.

Aišku, kad populiarūs Kauno salonai buvo užimti ir dieną prieš vietos niekur negausi. Todėl ėmiau ieškoti mažiau žinomų vietų. Ir, deja, radau.

Kirpykloje (liežuvis neapsiverčia tos vietos pavadinti salonu) specialistė išklausė mano norus, labai greitai linktelėjo supratusi ir pradėjo atskirti viršugalvį sruogelėmis.

Jau pradėjusi tepti šviesinančią pastą, pasakė: „Tik aš tonavimų nedarau. Kokie dažai yra, tokie yra, gali pasižiūrėti paletėje: balta blondinė, tamsesnė, ruda, nu pamatysi.“

Čia buvo pirmas nelaimės signalas. Atsiverčiu tą paletę, o ten – 10 pagrindinių atspalvių. Be jokių spalvų variacijų, šiltumų ar šaltumų.

„Gal tada sumaišyti galite?“ – paklausiau.

„Aš kirpėja, ne chemikė“, – atkirto.

Gerai, galvoju, greičiau mane nudažytų ir lėksiu... Nusprendžiau vos išėjusi nusipirkti tonuojančią kaukę, kad bent namie ant tų šviesių sruogų užsidėčiau atspalvį. Nes po kirpyklos, po tiesiog balinančios pastos, tai kas – balta blondynka.

Sumokėjau per daug nežiūrėjusi į rezultatą, norėjau greičiau sprukti. Kilo klausimas dėl sūkurio priekyje – pasiteirauvau, ar tikrai lygiai jį susruogavo, nes kažkoks tamsus plotelis matosi?

„Užsišukuosi, – numojo ranka. – Su tokiais sūkuriais nieko neįmanoma padaryti.“

Išlėkiau kaip įkirpta, nubėgau tų tonavimo priemonių, o tada – grįžkime į pradžią. Mane pamačiusi pardavėja pratrūko juoku. Greit apsižiūrėjau parduotuvės veidrodyje ir šviesoje (kirpykloje buvo prietema) viskas atrodė kitaip.

Sruogos gale net neišlaikytos iki baltumo – ryžokos. O priekyje, kur turiu sūkurį, didžiulis tarpas, kur sruoguota tik aplinkui. Sūkuryje – tiesiog tamsi natūralių plaukų dėmė. Neperdedu, atrodžiau kaip tigriukas.

Dabar tik gailiuosi, kad nėjau atsiimti pinigų. Na, ir kad apskritai ten ėjau. Tai va, merginos, geriau užsirašykit iš anksto, bet pas gerą meistrę. Tokia mano patirtis „grožio salone“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)