Jolanta rašė, kad gyvatės ilgis siekė iki 40 cm. Moters sodo sklypas yra prie miškelio, į kurį roplys ir buvo nuneštas. Gyvatė buvo nušliaužusi arčiau kelio ir gulėjo patvoryje, po gėlių lapais. Anot jos, iki kelio nušliaužti jai trukdė tvoros cementinis pamatas. Moteris baiminosi, kad gyvūnas yra pavojingas ir teiravosi, ar jų aplink sodą gali būti daugiau.

Herpetologė Jolita Šliakienė patvirtino, kad rasta gyvatė yra paprastoji angis. Specialistė spėja, kad tai turėtų būti iki 5-erių metų patelė.

Ji sako, kad įprastai viena angis gyvena 100 kvadratinių metrų plote ir jei pavasarį sodybos gyventojai jų neužtiko daugiau, greičiausiai taip arti buvo tik viena. Vis dėlto ji teigia, kad ir vienos angies egzistavimas leidžia teigti, jog tai yra ir kitoms angims tinkama buveinė, todėl ji neatmeta tikimybės apie dar 2–3 netoliese gyvenančias šios rūšies gyvates.

Gyvačių žinovė jau anksčiau yra pasakojusi apie angis. Anot jos, angis sutikti galima gana retai, o svarbiausias požymis, kaip jas atpažinti yra jų akių vyzdžiai: „Pagrindinis bruožas kaip atskirti angis nuo žalčių – žalčių akys yra apvalios formos, o angių yra panašios į kačių – su vertikaliu dryžiu.“

Angys nuo žalčių taip pat skiriasi kūno raštu. „Jeigu angis marga, galima supainioti su lygiažvyniu žalčiu, nes jis turi savotišką šachmatišką savo raštą, o angies raštas yra X formos arba eina zigzagu“, – yra pasakojusi herpetologė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)