Lietuvis vaikinų vienviečių valčių finale 2000 metrų nuotolį įveikė per 07:02,00 min.

Antras finišo liniją kirto Belgijos jaunasis irkluotojas Aaronas Andriesas (07:02,60 min.), o trečias liko JAV atstovas Isaiah Harrisonas (07:03,67 min.).

P. Juškevičius atviras – prieš startą finale nesitikėjo prizinės vietos.

„Netikėjau, kad galiu tai padaryti, bet viskas pavyko, – sunkiai tramdydamas emocijas sakė pasaulio jaunių irklavimo čempionu tapęs P. Juškevičius. – Tiesiog variau iš visų jėgų“.

Finalo laimėtojas paaiškėjo su paskutiniais yriais. „Mačiau, kad esu trečioje vietoje. Kurį laiką džiaugiausi, tačiau pamačiau, kad mane vejasi ketvirtas, todėl pradėjau stengtis dar labiau, – įspūdžiais dalijosi P. Juškevičius. – Pradėjau lenkti vokietį, o jau įsivažiavęs supratau, kad galiu aplenkti ir amerikietį. Patikėjau, kad galiu visus aplenkti“.

P. Juškevičius atviras – prieš startą finale nesitikėjo prizinės vietos.

„O dabar esu pasaulio čempionas, – nusijuokė irkluotojas. – Atidaviau visas savo jėgas ir pavyko. Negaliu patikėti, ką pavyko padaryti. Dabar reikia nurimti, gal tuomet visos mintys susidėlios“.

Sportininkas prisipažino, kad dar kvalifikacijos etape bandė įsivaizduoti, kaip visus lenkia.

„Bet tada aplankydavo negatyvesnės mintys „Ką tu čia svaigsti? Tiesą pasakius, netikėjau, kad rezultatas gali būti toks geras. Norėjau tikėti, kad vyks kova dėl medalio, bet pats save greitai ir nuramindavau save, – sakė P. Juškevičius. – Pavyko pademonstruoti savo charakterį. Manau, aš niekada nenoriu kažko gero užleisti kitam. Gal mane savanaudiškumas varo į priekį“.

Sekmadienį B finale besivaržiusi vaikinų pavienės dvivietės įgula – Povilas Brusokas ir Jonas Šaparavičius – distanciją įveikė per 06:58.30 ir finišo liniją kirto penkti. Galutinė pozicija pasaulio pirmenybėse – 11 vieta.

Kiek vėliau B finale distanciją per 07:21.39 įveikė merginų porinė dvivietė – Ūla Jonušaitė ir Saulė Kryževičiūtė. Šis rezultatas merginoms leido finišo liniją kirsti antroms. Greičiausios B finale buvo jaunosios irkluotojos iš Vokietijos. Galutinė lietuvių pozicija pirmenybėse – 8 vieta.