Kelionių keliama COVID-19 rizika priklauso nuo to, kaip jūs keliausite, kur keliausite ir ką veiksite nuvykę į vietą, teigia gydytojas Valerijus Morozovas. Tik įvertinę šiuos veiksnius, tėvai gali priimti sprendimus dėl savo kelionių planų.

Kalbant apie COVID-19 ir nevakcinuotus vaikus, galvoje riekia turėti dvejopą pavojų – riziką pačiam vaikui ir riziką perduoti ligą kitiems žmonėms. Vaikai sunkia COVID-19 forma serga kur kas rečiau negu suaugusieji. Tačiau vis dėlto kai kurie vaikai COVID-19 serga ilgai, o pasekmės dar nėra iki galo žinomos. Anot gydytojo Valerijaus Morozovo, vaikai, kurie nėra vakcinuoti ir labai dažnai bendrauja artimai, gali sėkmingai platinti virusą, o atostogų nuotaika kartais priverčia per daug atsipalaiduoti tiek vaikus, tiek tėvus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)