„Investicinio klimato gerinimas, palankių sąlygų verslui sudarymas yra vienas mūsų prioritetų. Akivaizdu, kad potencialūs investuotojai įvertino Žaliojo koridoriaus iniciatyvą stambiems investuotojams, kuria siekiama skatinti naujų darbo vietų kūrimą, mažinti administracinę naštą verslui ir suteikti konkurencingesnes mokestines paskatas. Pirmasis projektas jau startuoja, vertinamos dar trys paraiškos. Tai rodo, kad šis projektas yra geras postūmis verslui ir investuotojams“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

Anot ministrės skaičiuojama, kad Žaliasis koridorius vien per artimiausius 5 metus leis sukurti apie 2000 naujų darbo vietų ir prisidės prie Lietuvos ekonomikos augimo. Tokie projektai sukuria daugialypį poveikį – stambų projektą įgyvendinanti įmonė įprastai perka bent dalį paslaugų ir žaliavų iš vietos verslų, o tai suteikia paskatas kurti naujas darbo vietas.

Pirmasis Žaliojo koridoriaus projektas numato, kad SBA grupė savo technologijų ir inovacijų parke Klaipėdos rajone pastatys naujas A++ energinės naudingumo klasės gamybos ir sandėliavimo patalpas. Šiame gamybiniame komplekse numatoma vilktų baldų gamyba, o dauguma baldų bus eksportuojama. Ketinama įdarbinti ne mažiau kaip 153 naujus darbuotojus.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengta ir įgyvendinta Žaliojo koridoriaus iniciatyva numato, kad verslui, investuojančiam ne mažiau kaip 20 mln. eurų (Vilniuje – 30 mln. eurų) į ilgalaikį kapitalą ir įsipareigojančiam sukurti ne mažiau kaip 150 naujų darbo vietų (Vilniuje – ne mažiau kaip 200 naujų darbo vietų), suteikiamas stambaus investicinio projekto statusas. Tai sudarys galimybes kur kas greičiau ir paprasčiau atlikti investuotojo įsikūrimo procedūras. Kartu suteikiamas ir valstybei svarbaus projekto statusas, iki 20 metų laikotarpiu bus taikomas 0 proc. pelno mokesčio tarifas ir paskatos investuotojus priimančioms savivaldybėms.

Prieš mėnesį vykusiame investuotojų renginyje „Baltic Investors Forum“ Ekonomikos ir inovacijų ministerijai įteiktas apdovanojimas už Metų sprendimą dėl verslo aplinkos gerinimo – priemonių paketą, skirtą stambioms vietos ir užsienio kapitalo investicijoms pritraukti – Žaliąjį koridorių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)