„Ant senovinio pastato stogo įrengėme saulės elektrinę, kuri patenkina apie pusę nuomininkų poreikių. Strateginis mūsų tikslas – tapti centru, visiškai neutraliu aplinkai: t.y. išmesti nulį anglies dioksido, todėl artimiausiu metu planuojame įsirengti dar vieną saulės elektrinę”, – sako Marius Šiburkis, UAB „Rangon” vadovas. Tai būtų vienas pirmųjų visiškai “žalias” verslo centras Kaune.

Verslininkas skaičiuoja, kad investicijos į žaliąją energetiką atsipirks per penkerius metus. „Bet pagarba ir nauda mūsų planetai pinigais neskaičiuojama”, – sako Marius Šiburkis, siekiantis po vienu stogu suburti panašiai mąstančią bendruomenę, kuriai „rūpi”.

UAB “Rangon” (Juozapavičiaus pr. 104 b) iš „paukščio skrydžio”.

Netaupyta lėšų ir kruopščiai restauruojant istorinį statinį: šiandien čia industrinis interjeras dera su šimtametėmis originaliomis raudonų plytų mūro ir betono bei metalo detalėmis. Pastatų eksterjeras atkurtas pagal šių pastatų komplekso 100 metų tradicijas. Pandemijos kontekste itin svarbus sprendimas – kiekvienas nuomininkas gali turėti savo atskirą įėjimą iš gatvės ir klientų srautai nesimaišo.

Įrengti šiuolaikiški rekuperacijos, kondicionavimo, šildymo, valdymo ir patalpų apsaugos sprendimai – visiems jiems bus naudojama atsinaujinanti saulės energetika.

UAB “Rangon” (Juozapavičiaus pr. 104 b) iš „paukščio skrydžio”.

Verslininkas planuoja įrengti ir dar vieną „žaliąją” inovaciją – elektromobilio pakrovimo stotelę, nes tiki, kad praeis tik keleri metai, kai didelė dalis automobilių, ypač verslo, naudos elektros energiją.