Genitalijų pūslelinė pasireiškia mažomis, skausmingomis pūslelėmis, žaizdelėmis. Kreipkitės į medikus, jei pastebėjote šiuos simptomus:

1. Mažos pūslelės

Infekuotose vietose, t. y. makštyje, ant anuso, šlaunų ir sėdmenų gali iškilti pūslelių, rašoma tinklalapyje healthshots.com. Dažniausiai pūslelės sugyja po vienos ar dviejų savaičių, kartais pasitaiko, kad vėl atsinaujina. Pūslelės gali pratrūkti, tada iš jų sunkiasi skystis. Tai – vienas dažniausių genitalijų pūslelinės požymių.

2. Skausmingas šlapinimasis

Dėl lytinių organų pūslelinės genitalijų srityje jaučiamas tirpimas, dilgčiojimas ar deginimas. Dar vienas galimas simptomas – deginimo pojūtis šlapinantis ar lytinių santykių metu, taip pat skausmingas, dažnas šlapinimasis.

3. Deginimo pojūtis genitalijų srityje

Jei infekcija plinta, jei yra stipri, galimas deginimo pojūtis ir makštyje. Neretai jaučiamas dilgčiojimas, deginimas, niežėjimas genitalijų srityje.

4. Peršalimo simptomai

Lytinių organų pūslelinės atveju galite jausti peršalimo simptomus. Pasitaiko, kad maudžia kūną, skauda raumenis, galvą, pakyla temperatūra. Dėl išvardintų simptomų gali apimti mieguistumas.

5. Pakitusios išskyros iš makšties

Kartais pakitusios makšties išskyros siejamos su genitalijų pūsleline. Išskyros pasidaro tirštos, baltos arba tarsi drumzlinos.

6. Padidėję limfmazgiai

Padidėję, jautrūs limfmazgiai – galimas lytinių organų pūslelinės simptomas, ypač tai pasakytina apie limfmazgius kirkšnyse. Būtinai kreipkitės į gydytojus, nes padidėję limfmazgiai gali būti ir vėžio požymis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)