„Švietimo sektoriuje dirbu jau daugiau nei 15 metų. Dirbau ir kūriau įvairiose švietimo grandyse nuo universiteto iki bendrojo ugdymo – įkūriau privačių mokyklų tinklą „Šiaurės licėjus“, dirbau ISM Vadybos ir ekonomikos universitete. O mintis įkurti akademiją mažiesiems kilo natūraliai. Gimus sūnui su juo keliavau į ankstyvąjį ugdymą, tad neilgai trukus pati užsimaniau įgyvendinti inovatyvaus ugdymosi idėjas, kurios ir kitus tėvus įkvėptų augti drauge su savo vaikais“, – prisimena ji.

Jovita Starkutė

Švietimo edukacinis verslas, pasak J. Starkutė, nėra pats lengviausias verslas, todėl sunkumų buvo ir yra, juolab kad visiems teko išgyventi nelengvą pastarųjų metų etapą. Reikėjo priimti ne vieną kūrybinį ir inovatyvų sprendimų, tačiau sustoti ar atidėti veiklos negalėjo – visų pirma, jautė atsakomybę ir įsipareigojimus prieš kitus komandoje esančius žmones, be to, norėjosi pasižiūrėti, kokie galimi sprendimai tokiu nelengvu metu. Edukologė neslepia – svajoja akademiją išvystyti iki tarptautinio lygmens organizacijos ir pažiūrėti, ar tai įmanoma.

„Akademijai dar tik antri metai, bet jau esame trijuose Lietuvos miestuose. Istorija prasidėjo Kaune, o dabar franšizės pagrindu studija veikia ir Klaipėdoje bei Vilniuje. Visi žmonės iš kitų miestų prie komandos prisijungė natūraliai, susipažinome su jais per mokymus, kitas gyvenimo patirtis. Man ramu, kad kituose miestuose akademijai vadovauja šaunios ir verslios komandos, siekiančios tų pačių tikslų. Tačiau laukia dar ilga kelionė ir plėtra į užsienio šalis“, – planais dalijasi pašnekovė.

Jovita Starkutė

Akademijoje ugdymo programą sudarinėja įvairių sričių specialistai, kurie jose stengiasi apjungti savo žinias ir patirtį. „Nuo kitų panašių ugdymo vietų tuo ir skiriamės – tikslu įkvėpti tėvus, suteikti žinių ir motyvuoti augti drauge su savo vaikais. Čia dirbantys profesionalai, praktikai ir įvairių sričių specialistai per įvairius mūsų kurtus inovatyvius užsiėmimus ir programas stengiasi suteikti žinių tiek vaikams, tiek tėvams“, – pasakoja ji.

Paklausta, kuo ankstyvieji metai svarbūs vaiko gyvenime, edukologė sako, kad būtent šiuo laikotarpiu yra kuriamas pamatas. „Ankstyvajame amžiuje vyksta neįtikėtini pokyčiai, kuriame tėvai turi didelę įtaką vaiko asmenybės raidai. Mokslininkų įrodyta, kad per pirmuosius vaiko metus formuojasi asmenybė ir vaikas išmoksta tiek, kiek kartais suaugusiajam nepavyksta išmokti per visą savo gyvenimą, todėl tėvų vaidmuo čia yra be galo svarbus“, – teigia J. Starkutė.

Jovita Starkutė

Nors akademijos įkūrėjai norisi įkvėpti tėvus ir suteikti žinių, motyvuoti augti drauge su savo vaikais, vis dėlto jauniems tėvams ji pataria – atsipalaiduokite ir mėgaukitės tėvyste. O kylančius iššūkius spręskite ramiai ir sąmoningai, skirdami kuo daugiau laiko vaiko pažinimui ir kokybiškam laikui drauge.

„Tėvystė yra procesas, kurio rezultatas pasimatys tik vaikui suaugus, jau pačiam renkantis ir darant sprendimus kituose gyvenimo etapuose. Todėl vienintelė nekintama vertybė, kurią galime perduoti vaikams, – santykiai ir jų kūrimas drauge“, – dalijasi edukologė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)