Verta pradėti nuo to, kad dar prieš varžybas komandą slėgė įtampa dėl Giedriaus Notkaus galimybių dalyvauti ralyje, kadangi likus savaitei iki lietuviško etapo jis Europos ralio čempionato etape Liepojoje patyrė smarkią avariją. Nulėkęs nuo kelio lenktynininkas kliudė žolėje slypėjusį kelmą ir gerokai apgadino savo „Škoda Fabia R5“. Tačiau „Viada-Multi FX“ komandos mechanikai ir vėl sugebėjo sukurti mažą stebuklą bei atstatė automobilį į kovinę parengtį.

„Buvo iššūkis spėti į šį ralį, nes Liepojoje prisidarėme reikalų. Automobilis buvo smarkiai apgadintas ir mūsų dalyvavimas Viekšniuose jau kabėjo ant plauko. Bet mūsų mechanikai vėl dirbo per naktis ir automobilį atstatė. Esu labai jiems už tai dėkingas“, - sakė Giedrius Notkus.

Nors po avarijos automobilį atstatyti pavyko, tačiau adaptacijos po šios nesėkmės prireikė ir pačiam pilotui. Giedrius Notkus tvirtino, kad per bandomąjį greičio ruožą Viekšniuose važiavo kiek konservatyviai ir stengėsi nerizikuoti. Į galvą vis dar lindo nejaukios mintys, kaip seksis per varžybas, nes užsirašinėjant greičio ruožus jie pasirodė itin greiti.

„Visgi šeštadienį greičio ruožai jau nebeatrodė tokie greiti. Buvo tų posūkių, kuriuose reikėjo meistriškumo. Vis dar bandžiau priprasti prie automobilio, nes šiemet mūsų planas toks ir yra. Tačiau mums pakilti pozicijomis padėjo varžovų klaidos. Dominykas Butvilas, Vladas Jurkevičius patyrė nesėkmių. Mes šiek tiek pabėgome, bet Vladas Jurkevičius mus pamažu vijosi, kiekviename greičio ruože priartėdamas keliomis sekundėmis. Tačiau jam pritrūko kilometrų, kad mus pavytų, o paskutiniame greičio ruože susikaupėme ir laimėjome prieš jį 0,2 sek. bei įgijome 2,9 sek. persvarą. Galvojau, kad Vladas tikrai mus pavys, bet su Daliumi susikoncentravome, suvažiavome kaip iš natų ir laimėjome klasėje antrą vietą, o absoliučioje įskaitoje po V.Žalos, M.Samsono ir V.Gorbano likome ketvirti.

Antros varžybos su šiuo automobiliu, kuriose finišuojame. Manau, kad mūsų tempas jau šiek tiek padidėjęs, jaučiamės daug geriau. Aišku, tobulėti dar yra kur, bet nuotaikos, kurios buvo prieš ralį ir po ralio, tikrai skiriasi. Finišavome šitą ralį jausdamiesi patys sau nugalėtojais“, - kalbėjo Giedrius Notkus.

Kitas „Viada-Multi FX“ komandos ekipažas – Jonas Sluckus su Giedriumi Šileikiu taip pat pasiekė tikslą, kurį sau kėlė prieš varžybas. Į „Škoda Fabia R5“ šiemet taip pat sėdęs duetas taikėsi į absoliučios įskaitos dešimtuką ir finišavo septintoje pozicijoje.

Pasak Jono Sluckaus, toks rezultatas jį džiugina. Juolab, kad ekipažui pavyko išsaugoti sveiką automobilį ir dabar duetas galės ramiai ruoštis kitam Lietuvos ralio čempionato etapui – „Samsonas Rally Rokiškis“ varžyboms Aukštaitijos regione.

„Ralį pradėjome iš sau ne itin palankios pozicijos, tai pirmi greičio ruožai buvo šiek tiek sudėtingesni mums, nei pirmam dalyvių dešimtukui. Tačiau vėliau pozicijomis pakilome iki savo suplanuoto dešimtuko. Galiausiai iškovojome septintąją vietą, tačiau paskutiniame greičio ruože ją teko ginti nuo Karolio ir Mariaus Karių bei Lino Vaškio su Laurynu Paškevičiumi. Toks tas mūsų pasirodymo siužetas. Šiaip ralis labai patiko. Jis buvo labai specifinis. Iš principo jis greitas, bet tų kilometrinių tiesiųjų nebuvo. Man šis ralis tikrai labai patiko. Jis visai kitoks nei esame pripratę važiuoti“, - kalbėjo Jonas Sluckus.

Dar vienas komandos ekipažas – BMW M3 automobiliu lenktyniaujantis Sauliaus Trapuilos ir Mindaugo Meilūno duetas taip pat pasiekė savo tikslą. Ekipažas buvo greičiausias tarp viena ašimi varomų automobilių ir bendroje įskaitoje finišavo aukštoje dvyliktoje vietoje.

Sauliaus Trapuilos teigimu, po pertraukos karjeroje jis vis dar bando atgauti formą, o tą daryti Viekšniuose kartais buvo kiek nedrąsu dėl didelio greičio. Ekipažas įsivėlė į kovą su kitu BMW duetu – Renaldu Šeinausku ir Dariumi Leskausku. Visgi panevėžiečiams pavyko išvengti tiek klaidų, tiek techninių problemų ir jie iškovojo pergalę klasėje.

„Greičio ruožai buvo labai savotiški. Pradžioje atrodė, kad jie bus greiti ir nesudėtingi, bet paskui paaiškėjo, kad yra kitaip. Reikėjo labai teisingai pasirinkti stabdymo taškus, nes vietomis važiavome ir 200 km/val. greičiu. Ribotuvas dar nebuvo įsijungęs, bet buvome arti to. Pojūčiai tikrai įdomūs. Turėjome gražią kovą su Renaldu Šeinausku, tai vienas, tai kitas užkraudavome sekundžių. O šiaip viskas gerai, automobilis atlaikė, liko sveikas. Dabar laikas ruoštis kitoms varžyboms, o dar prieš tai gal kokią treniruotę norėčiau pasidaryti“, - pasakojo Saulius Trapuila.

Po sėkmingo visų „Viada-Multi FX“ komandos ekipažų pasirodymo ekipa sublizgėjo ir komandinėje įskaitoje. Čia ji iškovojo pirmąją vietą ir grįžo į pergalių kelią.

Kitas Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas įvyks rugpjūčio 6-7 dienomis. „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybos bus surengtos Rokiškio ir Zarasų apylinkėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)