1. Medžių lajų takas

Vieta: Anykščiai

Tai yra viena žymiausių konstrukcijų Pabaltyje, leidžianti pabuvoti ten, kur įprastai tečirpia paukščiai. Iki 21 metrų aukščio iškilusiuose takuose galima apsidairyti po Anykščių regioninio parko platybes ir pasivaikščioti medžių lajų lygyje.

Šiuo taku galima praeiti 300 metrų atkarpą, kurios finišas – 34 metrų aukščio apžvalgos bokštas.
Medžių lajų takas

2. Mindūnų apžvalgos bokštas

Vieta: Molėtų rajonas, Mindūnų kaimas

Nuo bokšto atsiveria didžiausio Lietuvoje Labanoro regioninio parko panorama, greta galima susipažinti su Baltaisiais Lakajais, Juodaisiais Lakajais bei savitomis krašto salomis.

Įveikę 214 laiptelių, pasieksite 36 metrų aukštyje esančią bokšto apžvalgos aikštelę.

Bokšto prieigos praėjusią vasarą poilsiautojus pasitiko atsinaujinusios: šalia įrengta krosnis su židiniu, skirtu šventėms. Į Baltųjų Lakajų ežerą pernai įleistas ir naujas lieptas bei pontoninis katamaranas edukacinėms kelionėms ir pramoginei žvejybai.
Labanoro regioninio parko apžvalgos bokštas

3. Birštono apžvalgos bokštas

Vieta: Birštonas

Tai yra aukščiausias, 51 metro aukščio bokštas Lietuvoje, įkvėptas Čiurlionio paveikslo. Nuo bokšto atsiveria Nemuno kilpų regioninio parko kraštovaizdis, kylant į bokštą galima pailsėti šešiose atokvėpio vietose. Iš apžvalgos aikštelės galima stebėti Birštono panoramą, vos už 240 metrų tekantį Nemuną, besidriekiantį mišką ir atvirą lauką. Bokštas atrakintas nuo 7 iki 22 val., o norintiems jį įveikti teks įsilipti 300 laiptelių.
Birštono apžvalgos bokštas

4. Drevernos apžvalgos bokštas

Vieta: Klaipėdos rajonas, Drevernos kaimas

Bokšto aukštis – 15 metrų. Į jį užlipus, galima pasigrožėti panorama į Kuršių marias, Kuršių Neriją ir Mirusias kopas.
Drevernos apžvalgos bokštas

5. Kirkilų apžvalgos bokštas

Vieta: Biržų rajonas, Kirkilų kaimas

Bokštas unikalus ne tik pusmėnulio forma, bet ir vieta, kurioje yra įsikūręs. Nuo jo atsiveria karstinių ežerėlių panorama, kuria pasigrožėti galima tik Šiaurės Lietuvoje – tai vandens prisipildžiusios įgriuvos, vasarą nusidažančios įvairiomis spalvomis. Keliautojams aktualu ir tai, jog dėl uždarų bokšto konstrukcijų įlipti į jį pavyks net bijantiems aukščio.
Kirkilų apžvalgos bokštas

6. Zarasų apžvalgos ratas

Vieta: Zarasai

Tai – unikalus apžvalgos ratas, nuo kurio atsiveria vaizdas į Zaraso ežerą. Nuo jo nusileidus žemyn laipteliais, galima pasivaikščioti 1,4 km ilgio pakrantę juosiančiu pėsčiųjų ir dviračių taku, apžiūrėti čia stovinčias skulptūras.
Zarasų apžvalgos ratas

7. Merkinės apžvalgos bokštas

Vieta: Merkinė

Tai yra vienas aukščiausių apžvalgos bokštų Lietuvoje, siekiantis 26 metrus, kurio apžvalgos aikštelės primena stilizuotas pušų lajas. Nuo Merkinės apžvalgos bokšto galima paganyti akis į Nemuno slėnį ir plačiai besidriekiančius Dzūkijos nacionalinio parko miškus.
Merkinės apžvalgos bokštas

8. Veisiejų apžvalgos bokštas

Vieta: Lazdijų rajonas, Kailinių kaimas

Sraigtiniais laiptais pakilus į 15 metrų aukščio apžvalgos bokštą, galima grožėtis trimis ežero salomis ir Veisiejų regioninio parko panorama.
Apžvalgos bokštas Veisiejų regioniniame parke

9. Vištyčio malūnas

Vieta: Vištytis

Vos pernai liepą lankytojams atvertas atnaujintas malūnas su jame veikiančia apžvalgos aikštele. Kone šimtametis malūnas yra išsaugojęs savo autentiškumą, o nuo jo viršaus atsiveria kalvotas Suvalkijos kraštovaizdis.
Jūratės Mičiulienės nuotr.

10. Nidos švyturys

Vieta: Nida

Pernai vasarą lankytojams atvertame švyturyje veikia apžvalgos aikštelė. Šiemet nuo gegužės 1 d. Neringos muziejai kviečia apsilankyti Nidos švyturyje, kurio darbo laikas: III – V nuo 12:00 iki 17:00 val., VI nuo 12:00 iki 18:00 val., VII nuo 12:00 iki 17:00 val.
Nidos švyturys
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)