Penktadalis biurų darbuotojų prisipažino buvę neištikimi su savo bendradarbiu ar bendradarbe, tačiau tik mažiau negu pusė apklaustųjų žinojo apie romaną, užsimezgusį darbovietėje, rašo thesun.co.uk.

Santykių ekspertas ir knygų „Relationship Paradigm“ („Santykių paradigma“) autorius Neilas Wilkie aiškina, kad bet kokie romanai apima kai ką daugiau negu tik fizinį ir seksualinį elementus. Pasak jo, romanai turi dar ir emocinę pusę, kai du žmonės įsitraukia į gilius pokalbius ir dalijasi intymia informacija.

Panašiai mano ir Jessica Leoni iš santykių svetainės „IllicitEncounters“. Jos teigimu, kai namuose kyla krizių, darbovietė dažnai tampa ta vieta, kurioje galima pabėgti nuo šių problemų.
Ji pažymi, kad tai skatina mus atverti savo širdį bendradarbiams ir sustiprinti šį besimezgantį ryšį.

„Jei prieš tai jau buvo bandymų flirtuoti, šias ribas ištrinti labai lengva, – sakė ji. – Pajuokavimai biure ar nekaltas flirtas prie kavos aparato gali virsti tikru romanu.“

Pasimatymų ugdytoja Hayley Quinn sutinka, jog kasdieniai kontaktai darbe nuo šelmiškų pokalbių greitai gali peraugti į tarnybinį romaną.
„Užmegzti romaną darbovietėje labai lengva. Kitaip negu naudojantis pažinčių programėle ar flirtuojant su nepažįstamuoju bare, peržengti ribas su žmogumi, kurį jau senokai pažįsti, yra kur kas lengviau“, – teigė ji.

Kilus pandemijai ir daugybei žmonių pradėjus dirbti iš namų, tarnybiniai romanai buvo pristabdyti, bet J. Leoni mano, kad darbuotojams grįžus į biurus, mes sulauksime tikro „posūkių į kairę“ šuolio.

Ekspertai pataria akylai stebėti, ar jūsų partneris neskiria pernelyg daug dėmesio savo kolegai ar kolegei, su kuria jam tenka itin daug dirbti. Pasak jų, nors jūsų partneris ir žino, jog turėtų laikyti liežuvį už dantų, žmogui paprastai būna labai sunku nekalbėti apie asmenį, kuris jam patinka. Taigi, jeigu jūsų partneris pernelyg dažnai mini vieną kolegą ar kolegę, tai turėtų tapti jums įspėjimo signalu.

Kiti ženklai, galintys liudyti, kad jūsų partneris užmezgė tarnybinį romaną:

Jis dirba iki vėlumos ar vyksta į darbą savaitgaliais.
Jis eina į kiekvieną įmonės renginį, užuot nusprendęs pabūti su jumis (ir niekada nekviečia eiti kartu).
Jis tapo paslaptingesnis ir nekalbus – ypač saugodamas savo telefoną.
Ruošdamasis į darbą, jis staiga pradėjo skirti daugiau dėmesio savo išvaizdai.

Kažkuo pasikeitė jo seksualinis elgesys.
Savaitgaliais jis dažnai vyksta į keliones su darbo kolegomis.
Jis pradėjo neįprastai elgtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)