Suomijos valdžia informavo, kad pasienio kontrolės punktuose iš Sankt Peterburgo grįžusiems Suomijos rinktinės gerbėjams atlikus COVID-19 testus, buvo nustatyta beveik 100 teigiamų infekcijos atvejų. Šalies sveikatos priežiūros vadovų teigimu, tikėtina, kad dalis užskrėtusių futbolo mėgėjų namo sugrįžo net neįtardami, kad yra koronaviruso platintojai.

Suomijos ministrė pirmininkė Sanna Marina paragino visus Sankt Peterburge buvusius rinktinės gerbėjus kuo skubiau atlikti COVID-19 testą. „Svarbu, kad visi savanoriškai atliktų testus, nes tik taip įmanoma nustatyti galimus užsikrėtimo atvejus ir užkirsti kelią viruso plitimui“, – teigė S. Marina.

Skelbiama, kad ištyrus dalį ėminių buvo nustatyti 86 teigiami atvejai. Nerimą kelia tai, kad bent 800 iš 3000 Sankt Peterburge Europos čempionato rungtynes stebėjusių suomių į šalį buvo įleisti be COVID-19 testo.

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad šalyje sparčiai plinta indiškoji koronaviruso „Delta“ mutacija. Pagal oficialią statistiką penktadienį Rusijoje buvo oficialiai nustatyta daugiau nei 20 000 naujų koronaviruso infekcijų ir 601 mirties atvejis. Tuo metu Suomijoje birželio 24 d. buvo nustatyti 124 nauji teigiami COVID-19 susirgimų atvejai.

Suomijos sveikatos ministerija atkreipė dėmesį, kad Europos futbolo čempionato metu infekcijos lygis Sankt Peterburge buvo 20 kartų didesnis nei Suomijoje ir paragino visus iš Rusijos grįžusius asmenis per 72 valandas atlikti COVID-19 testą.

Euro 2020 aštuntfinalio poros
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)