Lietuviai neįtikėtinai metė dvitaškius – 31 taiklus metimas iš 39 (79 proc.). Antroje mačo pusėje lietuviai varžovams leido pelnyti tik 18 taškų.

Lietuviai jau nuo mačo pradžios akivaizdžiai dominavo baudos aikštelėje – Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis lengvai rinko taškus iš po krepšio ir mūsiškiai jau pirmame kėlinyje susikrovė dviženklį pranašumą – 26:16.

Tiesa, varžovai lengvai rankų nenuleido ir antro kėlinio pradžioje pratęsė spurtą iki 10:0 ir priartėjo iki 26:28.

Kėliniui artėjant pabaigos link Jonas Valančiūnas pelnė du taškus su pražanga ir vėl sugrąžino lietuviams dviženklį pranašumą 42:32. Dar stipriau atitrūkti neleido klaidos – įpusėjus mačui Lietuva jų jau buvo padariusi 8.

Mačo lūžis įvyko po pertraukos – ilgą laiką lietuviai vis nesugebėjo atitrūkti, bet rinktinę užkūrė Marius Grigonis – gynėjas surinko 7 taškus iš eilės ir skirtumas šoktelėjo iki 18 taškų.

Trečią kėlinį Lietuvos rinktinė laimėjo daugiau nei užtikrintai – 23:9. Ketvirtą kėlinį dar papuošė keli monstriški J. Valančiūno dėjimai ir Lietuva lengvai nušuoliavo į pergalę.

Memfio „Grizzlies“ centras varžovams buvo neįmenama mįslė – per 15 minučių pelnė 17 taškų (8/9 dvit., 0/1 trit.) ir atkovojo 6 kamuolius.

M. Grigonis pridėjo 13, Lukas Lekavičius 11. Domantas Sabonis pridėjo 9 taškus, 6 atkovotus kamuolius ir 4 rezultatyvius perdavimus.

Vyriausiasis rinktinės treneris Darius Maskoliūnas suteikė progą visiems mačui registruotiems krepšininkams, taškais nepasižymėjo tik Arnas Butkevčius.

Lietuva: Jonas Valančiūnas 17 (16 min., 8/9 dvit., 1/1 baud., 6 atkov. kam.), Marius Grigonis 13 (3/3 dvit., 1/2 trit., 4/4 baud., 5 klaidos), Lukas Lekavičius 12 (3/3 dvit., 2/2 trit., 5 rez. perd.), Domantas Sabonis 9 (17 min., 4/6 dvit., 1/1 baud., 6 atkov. kam., 4 rez. perd.), Eimantas Bendžius ir Regimantas Miniotas po 9, Mindaugas Kuzminskas ir Tomas Dimša po 7, Rokas Jokubaitis 6 (6 rez. perd.), Tadas sedekerskis 4, Rokas Gedraitis 2, Arnas Butkevičius taškais nepasižymėjo.

Dominikos Respublika: Victoras Lizas ir Rigoberto Mendoza po 9, Adonys Henriquezas 8, Jonathanas Araujo 5.

Birželio 22 d. Lietuva draugiškame mače susitiks su Rusija, birželio 24 d. antrąkart jėgas išmėgins prieš Dominikos Respublikos krepšininkus.

Nors pasiruošimas olimpinei atrankai, kuri vyks birželio 29-liepos 4 dienomis Kaune, užtruks nepilnas dvi savaites, rinktinės vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas bandys per šį laiką kiek įmanoma labiau sustyguoti lietuvių žaidimą kol kas svarbiausioms vasaros kovoms.

Olimpiniame atrankos turnyre, kuris Kaune prasidės birželio 29-ąją, A grupėje lietuviai kovos su Venesuelos ir Korėjos rinktinėmis, o B grupėje žais Slovėnija, Lenkija ir Angola.

Į kitą etapą pateks dvi stipriausios kiekvienos grupės komandos. Tik turnyro nugalėtojams atiteks vienintelis kelialapis į Tokiją.

Kiti olimpinės atrankos turnyrai vyks Kroatijoje, Serbijoje ir Kanadoje.

Kelialapius į Tokijo olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyrą jau turi JAV, Japonijos, Argentinos, Ispanijos, Australijos, Prancūzijos, Irano ir Nigerijos rinktinės. Dar keturios komandos paaiškės per atrankos varžybas, vyksiančias keturiose skirtingose šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)