Pats A. Valujavičius sako, kad atostogomis jis laiko keliones, į kurias leidžiasi kartu su bičiulių kompanija, nes taip pasidalijama atsakomybė ir tampa kur kas lengviau.

„Kai vykstu į kelionę, būnu vienas ir tai būna keliavimas su fiziniais ir psichologiniais iššūkiais, o visa atsakomybė tenka tik man. Dar geriau jei transporto priemonė, kuria keliauju, nėra motorizuota. Išimtis buvo tik Čilėje, kur keliavau automobiliu, nors ten įkopiau į 12 ugnikalnių, o tam reikėjo pasiruošti ir buvo sunku tiek fiziškai, tiek psichologiškai“, – pasakojo laidos kelionių „Ugnikalnių takais“ kūrėjas.

Aurimas prisimena, jog paskutinį kartą atostogavo prieš ketverius metus, kai šešiese su draugais keliavo po Namibiją. Kompanija dviračiais keliavo net 1000 km.

Pasiteiravus, kokiais ekstremalių atostogų patarimais jis galėtų pasidalinti, A. Valujavičius sako, kad viskas priklauso nuo to, kiek pasiryžtame patirti nuotykių savo atostogų metu. „Lietuvoje turime daug upių ir įdomių vietų. Net nereikia keliauti labai toli ir galima, pavyzdžiui, savaitei leistis po Lietuvą dviračiais ar baidarėmis.

Tačiau jei esate išsiilgę kalnų, galite pasukti į Lenkijoje esančius Tatrus. Paskutinį kartą ten lankydamasis pastebėjau, kaip daug aplink keliukų ir maršrutų, kuriuos galima atrasti keliaujant ir po vieną, ir su kompanija. Tačiau tai yra nacionalinis parkas, todėl ten negalima stovyklauti. Jei norėtumėte apsistoti, reikėtų išsinuomoti kalnų trobelę“, – kalbėjo „Delfi TV“ veidas A. Valujavičius.

Pašnekovas taip pat pataria neaplenkti ir Latvijos bei jos laukinių paplūdimių, kur galima stovyklauti. „Tai yra visiškai kita patirtis. Tie laukiniai paplūdimiai man ypač patiko“, – prasitaria keliautojas.

Pasiilgusiems gamtos ir norint pamatyti galbūt įspūdingesnius kalnus, patyręs keliautojas rekomenduoja aplankyti Skandinavijos šalis, kur ypač patiks mėgstantiems keliauti dviračiais. Čia galima rasti daug maršrutų tiek keliaujant kalnais, tiek ir lygumomis. Tačiau jei norite šiemet leistis į ekstremalias atostogas, svarbiausias patarimas turbūt bus pasiruošti permainingam orui, kokiu pasižymi tiek Lietuva, tiek daugelis kitų Europos šalių.

Pasiruoškite gerą turistinę įrangą ir aprangą. Tai suteiks daugiau patogumų ir malonumo. Maršrutų ir kelionės plano kartais net nereikia. Pakanka judėti viena kryptimi ir viskas tarsi savaime pavyksta“, – patarė jis.

„Delfi TV“ eteryje Aurimo Valujavičiaus laidą „Ugnikalnių takais” galite matyti kiekvieną darbo dieną 23:00 val. „Delfi TV” – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)