Tačiau išsivaduoti nuo šių išvaizdos pokyčių ir sugrąžinti veidui stangrumą įmanoma ir pačioms be didesnių išlaidų.

Audinių suglebimo apatinėje veido dalyje priežastys

Jei norite efektyviai kovoti su šia problema, turite suprasti jos atsiradimo priežastis. Dažniausiai „buldogo žandus“ nulemia penki pagrindiniai veiksniai.

1. Paveldimumas

Kaip žinome, nuo genetikos nepabėgsime: jei vyresnės kartos moterys jūsų šeimoje kentėjo nuo šios bėdos, labai tikėtina, kad su ja susidursite ir jūs. Tačiau tai nereiškia, kad vienintelė išeitis yra susitaikyti su tokia lemtimi. Tačiau apie viską iš eilės.

2. Antsvoris

Didelis kiekis riebalinių audinių negali išsilaikyti viršuje net ir labai jaunoms moterims, jeigu jos turi antsvorio. Taigi jei moteris bus jauna, bet turės antsvorio, jos veide taip pat gali formuotis „buldogo žandai“.

3. Su amžiumi susiję pokyčiai

Natūralūs, su amžiumi susiję pokyčiai yra viena dažniausių veido ovalo suglebimo priežasčių. Poodinis riebalinis audinys gali pradėti smukti žemyn jau po 30 metų.

4. Mitybos įpročiai

Mūsų skruostai yra savotiškas veido „sandėliukas“, kuriame kaupiamos poodinių riebalų atsargos. Iš esmės jį galima palyginti su analogiškais riebalinio audinio „sandėliais“ klubų ir pilvo srityse. Dėl šios priežasties nerekomenduojama piktnaudžiauti saldumynais, nesveikais užkandžiais, greituoju maistu, gazuotais gaiviaisiais gėrimais ir kitais nesveikais produktais.

5. Nepakankamas drėkinimas

Šiuo atveju kalbame ne tiek apie bazinių odos priežiūros taisyklių nepaisymą, kiek apie viso organizmo dehidrataciją. Negeriant pakankamai vandens, sulėtėja toksinų šalinimo procesai, sparčiau kaupiasi riebalų masė.

Žinoma, tai ne visos žandikaulių audinių suglebimo priežastys. Prie jų galima priskirti ir tokius iš pažiūros nekenksmingus įpročius kaip pomėgis gulint skaityti ar žiūrėti televizorių – stenkitės vengti pozų, kurios skatina anatomiškai neteisingą galvos padėtį.

Moteris, veidas, raukšlės

3 būdai atkurti veido kontūrą

Bet kokie bandymai keisti savo išvaizdą į gerąją pusę reikalauja sistemingo požiūrio ir darbo su savimi. Žinoma, paprasčiausias ir greičiausias, bet ne visada pigiausias būdas atsikratyti „buldogo žandų“ yra kreiptis į specialistus. Šiuolaikinė grožio paslaugų rinka savo klientams siūlo platų procedūrų spektrą, įskaitant neinvazines priemones, kurios sėkmingai sprendžia šią problemą. Tačiau išsaugoti ir net susigrąžinti veido jaunystę galima ir pačioms. Maža to, šis kelias bus kur kas ekonomiškesnis.

1. Stangrinančios veido kaukės

Be mitybos korekcijų (jos yra būtinos rūpinantis savo grožiu), su „buldogo žandais“ efektyviai kovoja veido audinius stangrinančios kaukės. Įsigyti tokių kaukių galite kiekvienoje kosmetikos parduotuvėje, tačiau mes siūlome išbandyti ir namines, natūralias kaukes, kurios teigiamai veikia odos būklę ir raumenų tonusą.

Alavijų ir jogurto kaukė

Kaukes iš natūralaus jogurto paruošti labai lengva, ir jos pasižymi bendru stangrinančiu poveikiu. Mūsų siūlomos sudėties kaukė yra tinkama naudoti ryte.

Nedideliame indelyje sumaišykite trintą alavijo minkštimą ir natūralų jogurtą santykiu 1: 2. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Teptuku užtepkite kaukę ant veido ir palaikykite 20 min. Po to nuplaukite veidą vėsiu vandeniu.

Avokado ir medaus kaukė

Avokadų minkštimas lygina odą, ją maitina, pagerina jos elastingumą. Ši lengvai paruošiama kaukė ne tik stangrina veido audinius, bet ir užkerta kelią mimikos bei senėjimo raukšlėms.

Sutrinkite pusės avokado minkštimą, pridėkite 2 šaukštus medaus ir kruopščiai išmaišykite. Gautą masę gana storu sluoksniu užtepkite ant veido. Po 15 min. nuplaukite šiltu vandeniu. Šią kaukę geriausia naudoti vakare, likus nedaug laiko iki miego.

2. Veido masažai

Reguliarūs masažai – prieinamas, paprastas ir puikus būdas skatinti kraujotaką žandikaulių srityje. Jie taip pat padeda prisotinti veido audinius deguonimi ir juos detoksikuoja. Pagrindinė masažų užduotis – suaktyvinti veido raumenis ir lengvais braukimo judesiais jiems „parodyti“, kokia turėtų būti jų padėtis. Iš esmės pirštų ir delnų judesiais veido raumenis reikėtų „kelti“ ausų link. Gerų rezultatų duoda ir masažas ledo kubeliais – juos galite pasiruošti iš vaistažolių, pavyzdžiui, ramunėlių, nuovirų.

3. Kompresai

Kovojant su glembančiais veido audiniais namuose, veiksmingi būna ir šilti kompresai. Vieną iš paprasčiausių ir veiksmingiausių kompresų paruošti labai lengva. Šiltame vandenyje (400 ml) ištirpinkite 3 šaukštus valgomosios druskos. Kai tirpalo temperatūra bus komfortiška, sušlapinkite jame švarų rankšluostį ir dėkite ant veido. Palaikykite keletą minučių, o tada nuplaukite veidą paprastu vandeniu ir patepkite jį drėkinamuoju kremu.

Gerų rezultatų duoda ir reguliari veido gimnastika. Paprastai ji neužtrunka ilgiau kaip 10 – 15 min. per dieną, tačiau yra tikrai efektyvi.

Galiausiai reikia galvoje turėti ir dar dvi paprastas tiesas. Su bet kokiais senėjimo pokyčiais reikia pradėti kovoti dar tuomet, kai jie nėra išryškėję. Kitaip tariant, jei savo veide dar nepastebite „buldogo žandų“, tai nereiškia, kad jų pavyks išvengti. Imkitės prevencinių priemonių jau dabar. Stenkitės dažniau šypsotis, nes tai puiki treniruotė jūsų veido raumenims!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)