„Mes jį sugavome, jis sveikas“, – sakė Hjustono policijos vadas Ronas Borza.

Sekmadienį tigras, vardu Indija, buvo nuvežtas į vieną gyvūnų prieglaudą.

Žvėries savininku vadinamas 26 metų Victoras Cuevasas (Viktoras Kuevasas). Praėjusią savaitę socialinėje žiniasklaidoje pasirodė vaizdo įrašų, kuriuose jis bučiuoja nepririštą tigrą, įsodina jį į savo automobilį ir nuvažiuoja.

V. Cuevasas pirmadienį buvo areštuotas, trečiadienį paleistas, o penktadienį vėl areštuotas. Anksčiau jam buvo pateiktas kaltinimas nužudymu.

Gegužės 9 dieną kaimynai pamatė devynių mėnesių amžiaus tigrą vaikštinėjantį jų gyvenamojo rajono kiemuose.

Vaizdo įrašuose matyti, kaip tuo metu ne tarnyboje buvęs šerifo pavaduotojas pamatęs tigrą išsitraukia ginklą, o V. Cuevasas atvažiuoja ir pasiima gyvūną.

V. Cuevaso žmona šeštadienį sutiko perduoti šį tigro patiną policijai, žurnalistams sakė R. Borza. Jis nenurodė, kur tigras praleido savaitę, bet pabrėžė, kad V. Cuevaso žmona visą laiką žinojo, kur jis yra.

„Džiaugiamės galėdami pranešti, kad dingęs tigras, praėjusią savaitę matytas viename Hjustono rajone, surastas ir atrodo nenukentėjęs“, – paskelbė miesto policija.

Lengva pagauti tigrą?

Hjustono mieste yra nelegalu laikyti tigrus, nors daug kur valstijoje tam tikromis sąlygomis tai leidžiama. Policija sakė, kad V. Cuevaso žmonai jokie kaltinimai nebus pateikti.

Tačiau R. Borza pabrėžė: „Neturėtume laikyti [tigrų] savo namuose. Tai negerai tigrams.“

Hjustono policijos departamentas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip 80 kg tigras glostomas ir girdomas.

Indija buvo nuvežtas į gyvūnų prieglaudą „Cleveland Amory Black Beauty Ranch“ Merčisone Teksase, kur turės 0,2 ha teritoriją su miškeliu ir kūdra.

„Mūsų tikslas yra užtikrinti jam geriausią gyvenimo kokybę likusiam gyvenimui“, – spaudos konferencijoje sakė prieglaudos direktorė Noelle Almrud (Noel Almrud).

Žurnalistams ji sakė, jog Indija prieš apgyvendinimą jam skirtoje teritorijoje bus karantinuojamas 30 dienų, nors pradinė vizualinė apžiūra parodė, kad jis yra sveikas.

Teksasas garsėja dideliu nelaisvėje laikomų tigrų skaičiumi.

Pasaulio gamtos fondas (WWF) apskaičiavo, kad visoje šalyje nelaisvėje laikoma maždaug 5 tūkst. tigrų. Tai daugiau nei laisvėje visame pasaulyje gyvenanti tigrų populiacija.

R. Borza savo spaudos konferencijoje padėkojo Hjustono policininkams, padėjusiems susekti Indiją.

„Manau, visuomenė galvojo, kad bus lengva pagauti tigrą. Bet taip visai nebuvo“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)