„Klubas 27“ – dabar šiuo vardu vadinamas sociokultūrinis reiškinys (kai kas jį įvardija fenomenu), kuomet ryškios scenos, muzikos pasaulio žvaigždės miršta 27-erių metų amžiaus. Turbūt daugelis girdėjo apie Amy Winehouse ir net labiausiai abejingi muzikos žanrui žino „Nirvana“ vokalistą Kurtą Cobainą, muzikantus Jimi Hendriksą ar Jimą Morrisoną. Visi jie buvo žymūs ir visi mirė 27-erių. 

Jeigu rinktume karių „Klubą 27“, į jį neabejotinai patektų ir Franzas fon Werra, nutrūktgalvis nacių pilotas, dievinamas nemažos dalies jaunų vokietaičių ir kėlęs teisėtą įniršį priešams.

Franzas Baronas fon Werra gimė 1914-aisiais nedideliame Šveicarijos Leuko miestelyje, vaizdingame Valė kantone. Vaikystė galėjo būti mažiau vaizdinga, nes kilmingas tėvas patyrė bankrotą ir visai šešių vaikų šeimai grėsė skurdas. Tačiau kilmingos šaknys įpareigoja – mažąjį Francą ir vieną seserį savo priežiūron perėmė dėdė, kuris globos teises perleido kilmingai vaikystės draugės šeimai. Vaikams nieko netrūko, nors, perfrazuojant sparnuotą posakį „pas turtinguosius – savo keistenybės“, reikėtų pasakyti, kad patiems vaikams apie tikruosius jų tėvus nieko pasakojama nebuvo. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)