Šis Pasaulio prekybos organizacijos planas apima ir intelektinės nuosavybės apsaugos nuostatų panaikinimą, kas turėtų padidinti gamybą. Lenkijos centrinis bankas vakar nepakeitė 0,1 bazinės palūkanų normos, zloto kursas euro atžvilgiu smuktelėjo 0,31 proc. (iki 4,57 zloto už eurą). Šiandien posėdžiaus Anglijos bankas ir Norvegijos centrinis bankas. Manoma, kad Anglijos bankas gerokai padidins ekonomikos augimo prognozes, bet pagrindinių pinigų politikos parametrų nekeis. Iš Norvegijos centrinio banko rinkos dalyviai laukia atnaujintų prognozių dėl palūkanų normų didinimo ateityje – spėjama, kad tai gali būti padaryta jau antrą 2021 m. ketvirtį. Vakar pasisakę FED pareigūnai patikino, kad skatinamoji pinigų politika bus vykdoma ir toliau. Centrinio banko vadovo pavaduotojo R. Clarida ir Bostono FED banko vadovo E. Rosengren‘o nuomone, svarstyti apie vertybinių popierių supirkimų mažinimą kol kas yra anksti. Vidutinės penkių metų infliacijos lūkesčiai JAV užkopė į aukščiausią lygį nuo 2008 m. – iki 2,78 procento.

Baltijos šalių biržose prekybos aktyvumas smuktelėjo. Trūkstant svarbių naujienų, vakar 100 tūkst. prekybos apyvartą viršijo tik keturios bendrovės. Didžiausią apyvartą (801,4 tūkst. eurų) pasiekė „Ignitis grupė“ (-0,74 proc.), daugiausiai sandorių (702) sudaryta Šiaulių banko (+0,49 procento) akcijomis. Šįryt pirmojo ketvirčio rezultatus paskelbė „Merko Ehitus“. Bendrovės pajamos, palyginti su tuo pačiu 2020 m. laikotarpiu, išaugo nuo 55,9 iki 60,1 mln. eurų, grynasis pelnas – nuo 2,1 iki 3,7 mln. eurų. Šiandien rezultatus turėtų skelbti ir kita statybų bendrovė – „Nordecon“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)