Lemtingu lietuviams tapo mačas namuose su Islandija, kurį mūsų šalies rankininkai laimėjo 29:27 (13:9). Kaip vėliau paaiškėjo, būtent šie 2 taškai ir atvėrė kelią Lietuvai į finalinį Europos čempionato etapą Slovakijoje ir Vengrijoje.

Įspūdingas šis susitikimas buvo 35 gimtadienį šventusiam Aidenui Malašinskui, kuris šių rungtynių metu tapo rezultatyviausiu visų laikų rinktinės žaidėju. Centro pozicijoje rungtyniaujantis uteniškis į islandų vartus kamuolį pasiuntė net 12 kartų ir taip svariai prisidėjo prie lietuvių triumfo.

Toks lietuvio pasirodymas neliko nepastebėtas ir A. Malašinskas buvo išrinktas geriausiu paskutinės atrankos savaitės įžaidėju visoje Europoje.

Į simbolinį septintuką taip pat pateko vengrų vartininkas Rolandas Mikleras, norvegų kairysis kraštas Magnusas Jondalas, čekų kairysis pusiau kraštas Matejus Klima, olandų dešinysis pusiau kraštas Kay’us Smitas, švedų dešinysis kraštas Nicklas Ekbergas ir baltarusių linija Večiaslavas Bokhana.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)