Narcizai masiškai pradėjo skleistis likus savaitei iki iš anksto planuotos Narcizų žydėjimo šventės, o ketvirtadienį Vijūnėlės parko lankytojus jau džiugino apie 500 tūkst. žiedų. Pernai dėl karantino šventę teko atšaukti, tačiau šiemet narcizų žydėjimas sutapo su svarbiausių kurorto veiklą ribojusių suvaržymų atlaisvinimu.

Druskininkuose vienas po kito atsidaro SPA centrai, restoranai ir kavinės rikiuoja lauko staliukus, o viešbučiai pradėjo pildytis jau nuo savaitės vidurio.

„Atvažiavome iš Leipalingio, nes Druskininkuose dirbanti kaimynė vakar feisbuke labai gražias nuotraukas parodė, tai iškart vaikai užsispyrė, kad nori pamatyti“, – pasakojo Alvydas, skubėdamas sutalpinti į vieną kadrą porą judrių mažylių ir į lietaus debesis įtariai besidairančią žmoną.

„Mudvi su kaimyne – druskininkietės. Jau trečią vakarą iš eilės ateiname čia pasivaikščioti, o šiandien dar matėm, kad ir lauko kavinės atsidarė, tai namo neskubėsim“, – sakė solidaus amžiaus ponia.

Viešbutyje nuo savaitgalio apsistojusi šiaulietė Irena kalbėjo narcizų pievą Druskininkuose pamačiusi pirmą kartą: „Nieko panašaus neteko regėti. Išties įspūdinga. Nutraukit ir mano telefonu, jeigu čia visus fotografuojat – tą raudoną mygtuką reikia spausti“.

2012 metais šalia pėsčiųjų tako, skiriančio Druskonio ežerą ir Vijūnėlės tvenkinį, pasodinta 20 sakurų alėja pavadinta Pietų Lietuvos kurortą itin mėgusio pramonininko Bronislovo Lubio (1938-2011) vardu. Tais pačiais metais Vijūnėlės parke skleidėsi pirmieji 220 tūkst. narcizų žiedų, o 2019 m. jų skaičius jau pasiekė pusę milijono.

„Pusė milijono narcizų žydės jau dešimtą pavasarį, o pirmą kartą įspūdingais gėlių laukais bus galima grožėtis ir naktį, – sako Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas. – Vakare įsijungs specialiai tam pritaikytas apšvietimas, kuris žydinčius gėlynus pavers dar įspūdingesniu vaizdiniu. Atrodys, lyg dangus nusileido žemėn. Taip Druskininkai pasitiks gražiausią metų laiką.“

Tiktai sakurų žydėjimo druskininkiečiams šiemet teks kiek ilgiau palaukti – jų pumpurai Vijūnėlės parke dar visai maži. Kaip ir gero oro, nes šį savaitgalį, pasak Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Druskininkuose gali pasirodyti net ir šlapios snaigės, o naktimis išvis bus neigiama temperatūra.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)