„Pagrindiniai Ispanijos, Italijos ir Didžiosios Britanijos klubai nori rasti išeitį iš prastos finansinės situacijos. Vienintelis kelias – žaisti daugiau rungtynių. Superlygos dalyvėms tai padės susigrąžinti prarastas pajamas“, – kalbėjo 74 metų F. Perezas.

Anot jo, klubai šiuo metu yra ant finansinės duobės krašto, o situaciją dar labiau apsunkina koronaviruso pandemija ir Superlyga yra tam, kad išgelbėtų futbolą.

„Kai sakoma, kad tai yra turtingieji – netiesa. Aš nesu Madrido „Real“ savininkas. Klubas – yra bendruomenės komanda. Viskas, ką darau, yra futbolo gerovei užtikrinti. Norime išgelbėti futbolą, kuris šiuo metu yra kritinės būklės“, – tvirtino Madrido „Real“ prezidentas.

F. Perezas paneigė kalbas, kad naujosios Superlygos dalyviai, šiuo metu esantys Čempionų lygos (Madrido „Real“ ir „Manchester City“) ir Europos lygos („Arsenal“, „Manchester United“) pusfinaliuose, negalės baigti šių varžybų. „Tai neįmanoma, galiu jus patikinti. 100 procentų. Mus saugo sutartys“, – sakė jis.

Norime išgelbėti futbolą, kuris šiuo metu yra kritinės būklės.
Florentino Perezas

F. Perezas taip pat atsakė į UEFA prezidento A. Čeferino grasinimus Super lygoje žaisiančius klubų futbolininkus neprileisti prie tarptautinių varžybų – Europos ir pasaulio čempionatų.

„Nesirūpinkite, tai tikrai nenutiks. Niekas tų žaidėjų nediskvalifikuos, jei jie žais Super lygoje“, – garantavo Madrido „Real“ bosas.

Jis taip pat paaiškino, kodėl Superlygoje nėra Prancūzijos ir Vokietijos lyderių – atitinkamai PSG ir Miuncheno „Bayern“ klubų. „Jie nebuvo pakviesti į Super lygą“, – aiškino jis.

Naujosios Superlygos vadovas griežtai sukritikavo Čempionų lygos planuojamą revoliuciją: „Jie sako, kad naujas formatas bus taikomas 2024 metais. Bet 2024 metais mes visi būsime mirę“.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Senojo žemyno futbolo bendruomenę supurtė stiprus žemės drebėjimas – 12 stipriausių Europos futbolo klubų, tarp jų „Barcelona“, Turino „Juventus“, Madrido „Real“ ir „Manchester United“, paskelbė apie naujai kuriamą Europos Superlygą.

Šeši šių klubų yra iš Anglijos lygos, trys – iš Ispanijos, o likę trys – iš Italijos. Taip pat turėtų būti paskelbta apie dar trijų klubų prisijungimą. Planuojamame 20 komandų varžybų formate dar 5 komandos bus atrinktos kvalifikacinėse varžybose.

Klubai pirmiausiai kalba apie pinigus – nori patys ieškoti transliacijos partnerių, rėmėjų ir žaisti pilnuose stadionuose. Teigiama, kad visi klubai naujos lygos įkūrėjai pasidalins investicijų banko „JP Morgan Chase“ finansinę injekciją, siekiančią 3,5 milijardo eurų. Kiekvienam klubui tokiu atveju priklausytų apie 300 mln. eurų suma. Tai būtų triskart daugiau nei 2020 metais gavo UEFA Čempionų lygos nugalėtojas Miuncheno „Bayern“ klubas.

Keli Superlygos klubai yra investuotojų iš JAV rankose ir jie norėtų, kad čia būtų pritaikytas JAV populiarus uždarų lygų modelis (NBA ir NFL), dosniai žarstantis milžiniškas pinigų sumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)